Xavi priznao koliko je puta odbio Barcelonu: "To na aerodromu me baš šokiralo..."

Nije vrijeme za povratak

Xavi priznao koliko je puta odbio Barcelonu: "To na aerodromu me baš šokiralo..."

Endin Čaušević

Predsjednik Barcelone, Joan Laporta, prije nekoliko dana potvrdio je da će Ronald Koeman ostati trener ovog tima i naredne sezone.

Koeman nije baš briljirao u svojoj prvoj sezoni na klupi Barcelone i špekulisalo se da će dobiti otkaz, ali na kraju od toga nije bilo ništa.

Laporta je odlučio da pruži podršku nizozemskom stručnjaku koji ima još jednu šansu da se dokaže da je pravi izbor.

Prethodnih sedmica s Barcelonom se najviše povezivao Xavi Hernandez koji je trenutno trener katarskog Al Sadda s kojim je nedavno potpisao novi dvogodišnji ugovor.

Međutim, u trenutku kada su se rasplamsale špekulacije oko Koemanovog otkaza Xavi je baš tada stigao u Barcelonu na odmor, a mnogi su to shvatili kao povratak u katalonski klub.

No, na kraju od toga nije bilo ništa, a Xavi je poručio da jednostavno ne žuri sa svojim povratkom u Barcu.

"Kada sam sletio u Barcelonu novinari su me čekali na aerodromu i dobio sam veliki broj poruka što me baš šokiralo. Tu zaista nije bilo ništa i iznenađen sam bio kada sam vidio toliko novinara na aerodromu", priča Xavi i nastavlja.

"Ne žurim zaista s povratkom u Barcelonu. Prvo, moramo poštovati Koemana koji je i dalje trener ovog kluba. Vremenom će doći i moj povratak, ali sada je još uvijek rano za to. Mogao sam to uraditi prije godinu dana, ali sam odbio jer nisam bio spreman. Želim da skupim što više iskustva mogu u ovom poslu i onda ću se vratiti".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Dva puta sam odbio Barcelonu, ali zbog nekih raznih okolnosti. Ja sam navijač ovog kluba i jednostavno nisam osjetio da je pravo vrijeme da se vratim u klub".

Xavi će svoj trenerski posao i dalje nastaviti u Al Saddu s kojim je prošle sezone osvojio titulu prvaka Katara.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Arapski ilioni, ekipa Barselone nije za titule,treba Messija penzionisati, pa tada se moze vratiti..
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi