Španci iznenađeni odlukom: Xavi iz Al Sadda dovodi prvo pojačanje u januaru

Treba mu novi napadač

Španci iznenađeni odlukom: Xavi iz Al Sadda dovodi prvo pojačanje u januaru

Endin Čaušević

Barcelona je danas zvanično predstavila Xavija Hernandeza kao novog trenera ovog tima.

Katalonski klub je prije skoro dvije sedmice odlučio da uruči otkaz Ronaldu Koemanu nakon što je Barcelona neočekivano poražena od Rayo Vallecana što je bila kap koja je prelila čašu.

Već od prvog dana špekulisalo se da će Xavi biti novi trener, ali je problem bio što je on imao važeći ugovor s Al Saddom, te pregovori nisu išli tako glatko kao što se očekivalo.

Ipak, Xavi je na kraju raskinuo ugovor nakon što je plaćena otkupna klauzula od pet miliona eura, te je on dao pola tog iznosa samo kako bi mogao da ide u Barcelonu.

Xavi je danas zvanično potpisao ugovor do ljeta 2024. godine i dočekan je na sjajan način na stadionu na kojem je proveo skoro cijelu svoju igračku karijeru.

Pred njim je sigurno veliki izazov jer se Barcelona nalazi u ogromnoj finansijskij i rezultatskoj krizi i neće mu biti lako opravdati očekivanja Joana Laporte, ali i navijača Barce.

Oglasi

Xavi je poručio da vjeruje u ekipu koju ima i obećao je povratak u sami vrh, ali već sada je jasno da će u januaru klub morati dovesti nekoliko pojačanja kako bi popunili rupe koje imaju.

To se najviše odnosi na poziciju napadača gdje Xavi na raspolaganju ima trenutno samo Luuka de Jonga čiji dolazak je čini se bio promašaj. Sergio Aguero i Martin Braithwaite su povrijeđeni, te Barci hitno treba još jedan napadač.

Iako se s ekipom povezuje nekoliko provjerenih imena danas su se pojavile informacije koje su iznenadile navijače Barce. Navodno, Xavi je pronašao prvo pojačanje i to u Al Saddu.

Riječ je o alžirskom napadaču Baghdadu Bounedjahu koji je ponajbolji igrač Al Sadda. On je u dosadašnjem dijelu sezone na devet mečeva zabio čak 11 golova, a kod Xavija je bio standardan u ekipi.

O tome je pričao i selektor Alžira, Djamel Belmadi, koji je priznao da se Bounedjah itekako sviđa kao napadač Xaviju i da ga neće iznenaditi ukoliko ovaj 29-godišnji Alžirac pređe u Barcelonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bounedjah je ponikao u alžirskom RCG Oranu, a igrao je još za USM Harrach, Sahel i Al Sadd u koji je stigao još prije šest godina kada i Xavi. Ima ugovor do ljeta 2024. godine, a njegova trenutna vrijednost iznosi oko šest miliona eura.

Ovaj 29-godišnji napadač je odigrao i 47 mečeva za reprezentaciju Alžira i uspio je postići 22 gola.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Ova Barcelona isto Bosna, uništit će je arapi.
0 6
King_Kenny
...veliko pojacanje i zvucno ime :D...ovog Xavija ce za mjesec dana gadjati jajima kad bude izlazio sa stadiona.
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi