Xavi dostavio listu pred prelazni rok: Sedmoricu nedodirljivih ne smiju ni pomisliti da prodaju!

Bez njih ne želi ostati

Xavi dostavio listu pred prelazni rok: Sedmoricu nedodirljivih ne smiju ni pomisliti da prodaju!

Endin Čaušević

Od Barcelone se ovog ljeta očekuju velike stvari kada je u pitanju ljetni prelazni rok iako je poznato da se katalonski klub nalazi u finansijskim problemima. Prioritet je povratak Lionela Messija, a zbog toga će klub morati prodati nekoliko prvotimaca. Xavi zna bez kojih igrača ne želi ostat, te je listu "nedodirljivih" već dostavio Joanu Laporti.

Barcelona se nalazi pred osvajanjem titule prvaka Španija, a pored trofeja Superkupa te zemlje kojeg su već osvojili jasno je da to nije uopšte loša sezona za katalonski klub nakon nekoliko turbulentnih sezona.

Međutim, svima je jasno da je glavni cilj Joana Laporte i uprave kluba povratak u sami vrh evropskog fudbala i zbog toga se očekuje da će Barcelona biti itekako aktivna tokom ljetnog prelaznog roka.

Glavni cilj Barce bit će povratak Lionela Messija, te dovođenje još nekoliko zvučnih pojačanja, no jasno je da klub mora prvo da riješi finansijske probleme kako bi nešto od toga bilo moguće.

Španski mediji već sedmicama pišu o tome da će Barcelona morati prodati nekoliko prvotimaca na kraju ove sezone kako bi omogućila novac i napravila prostora u budžetu za dovođenje novih pojačanja.

Čini se da je Raphinha najveća zvijezda ekipe koja će na ljeto gotovo sigurno napustiti klub, a Brazilac već ima ponude iz Engleske od Newcastlea, Arsenala i Chelseaja.

Oglasi

No, on nije jedini koji će spakovati kofere i samo su rijetki sigurni u trenutnoj ekipi Barcelone u to da neće završiti na transfer listi na kraju sezone.

Mundo Deportivo objavio je da je Xavi kontaktirao Laportu kako bi razgovarali o igračima koje bi klub mogao prodati, a trener Barcelone jasno je poručio koji igrači se ni pod razno smjeli naći na transfer listi.

Navodno, Xavi je predao Laporti listu sedmorice "nedodirljivih", a na istoj nalaze se: Ronald Araujo, Andreas Christense, Ousmane Dembele, Marc-Andre ter Stegen, Frenkie de Jong, Pedri i Lewandowski.

Također, među igračima koji nisu na prodaju još su Alejandro Balde i Gavi, ali se oni ne računaju kao prvotimci jer još uvijek im nisu odobreni novi ugovori, no jasno je da klub želi da oni ostanu na Camp Nou.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Xavi je jasan koji igrači su mu potrebni i čine kostur ekipe, a čelnici kluba dobili su njegovo odobrenje da prodaju neke od fudbalera koji nisu na toj listi. Raphina je čini se siguran izbor, a njemu bi se mogli priključiti još Franck Kessie, Ferran Torres, Ansu Fati, Eric Garcia i Jordi Alba.

Također, nije poznata ni sudbina Sergija Busquetsa kojem ističe na ljeto ugovor i u klubu žele da on ostane, ali veznjak će konačnu odluku saopštiti u narednim danima i otkriti da li ostaje ili karijeru nastavlja u nekom drugom klubu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

yaroslavalytkin
Otvorena potraga za se.ksualnim partnerima u vašem gradu i po interesima, za sada sve anonimno i besplatno. Stvarno super stvar, koristite ------>> shrinke.me/kisa
0 0
Krivaja Zavidovići
Nisam siguran da je pametan potez vraćanje Mesija. Ako sljedeće sezone ne osvoje ligu šampiona, salve kritika će se obrušiti na Barsu...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi