Marco Verratti se vraća u Evropu?
FOTO: EPA

Barcelona krenula u lov

Marco Verratti se vraća u Evropu?

Haris Zilić

Barcelona je imala loš finiš sezone može se tako konstatovati. Poraz od Reala znači i oproštaj od titule, a prije toga su ispali iz Lige prvaka u četvrtfinalnom dvomeču od PSG-a, ranije su eliminisani i u Kupu Kralja.

Katalonci već spremaju teren za narednu sezonu, tačnije teren za ljetni transfer rok gdje će biti dobrih promjena u rosteru Barcelone.

Nova informacija koju su lansirali pojedini mediji govori o interesu Barcelona za 31-godišnjeg Marca Verrattija.

Navodno su Barcelona i Verrattijev agent obavili već prvu rundu razgovora i Italijan je raspoložen da se vrati u Evropu.

Verratti je trenutno član katarskog Al-Arabija u koji je prešao prošle godine iz redova PSG-a.

Oglasi

Taj transfer je mnoge iznenadio jer je italijanski reprezentativac na stolu imao dosta pnuda od vodećih evropskih klubova.

Čini se da mu je izlet van Evrope dosadio i spreman je da se vrati na Stari kontinent, a da li će to biti Barcelona pitat će se nešto i Al- Arabi.

Naime, Verratti sa katarskim klubom ima ugovor do ljeta 2025. godine, tako da bi Barcelona dobro moraja odriješiti kesu ako želi Italijana ovo ljeto u svojim redovima.

trenutna vrijednost ovog 31-godišnjeg veznjaka je 25 miliona eura, ali jasno je da će katarski klub gledati da još malo zaradi, pa bi kasa Barcelona mogla dobro da se isprazni u vezi pomeutog transfera.

Oglasi

Naravno, ovo je još uvijek na špekulacijama, ali gdje ima dima ima i vatre, a čini se da je špekulacija postala i malo ozbiljnija.

Marco Veratti je skupio i 55 nastupa za reprezentaciju Italije i postigao tri pogotka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored pomenutog Al- Arabija i PSG-a igrao je još za ekipu Pescare koja je i njegov matični klub iz kojeg je prešao u PSG 2012. godine, a u prijestolnici Francuske je proveo 11 sezona.

Da li ćemo Verrattija ponovo gledati na evropskim stadionima saznat ćemo već u mjesecu julu po završetku Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti