Xavi se oglasio nakon otkaza - Emotivna poruka "mami" suze navijačima Barcelone
FOTO: guliverimage

Rekao sve što mu je na duši

Xavi se oglasio nakon otkaza - Emotivna poruka "mami" suze navijačima Barcelone

Esmer Oštraković

Danas je i zvanični potvrđeno da je Xavi dobio otkaz i da naredne sezone neće biti trener Barcelone.

Iako je već ranije najavio da će ići iz kluba, nakon pregovora sa Laportom Xavi je odlučio da promijeni svoje mišljenje i da najavi kako ostaje trener Barcelone i naredne sezone.

Ipak, došlo je do novog preokreta u situaciji i to zbog komentara koje je u izjavama za medije davao upravo Xavi, a oni se nimalo nisu dopali Joanu Laporti.

Nakon svega je odlučeno da je najbolje za sve da Xavi na kraju sezone napusti klupu Barcelone, te je to danas i zvanično saopšteno iz ovog kluba.

"Predsjednik Joan Laporta informisao je Xavija da neće biti trener Barcelone naredne sezone. Njegova zadnja utakmica na klupi Barcelone bit će u nedjelju na gostovanju protiv Seville. Klub se želi zahvaliti Xaviju na trenerskom poslu i želimo mu svu sreću svijeta", poručili su iz Barcelone.

Nekoliko sati nakon što su se oglasili iz Barcelone sada se odlučio oglasiti i sam Xavi Hernandez.

View this post on Instagram

A post shared by Xavi Hernández (@xavi)

"Dragi navijači, moje vrijeme na klupi Barcelone završit će u nedjelju. Nikada nije lako napustiti klub koji je vaš život. Ali ja ću to uraditi veoma ponosno nakon dvije i pol godine.

Želim da zahvalim svima, a posebno navijačima koji su uvijek bili na mojoj strani i koji su mi uvijek pokazivali istu ljubav kao i kada sam bio nogometaš.

Od nedjelje ću biti jedan od navijača na tribinama, sada na ovom stadionu, a za nekoliko mjeseci na novom Nou Campu. Jer ja sam prije svega navijač Barcelone, a tek onda igrač ili trener. Ja sam navijač Barcelone koji želi samo najbolje mom klubu i koji će me uvijek imati na raspolaganju.

Radio sam sa grupm sjajnih igrača i sa spektakularnim stručnim štabom. Hvala svima njima, ispunili smo svoje ciljeve. Ova sezona nije prošla baš najbolje, ali otkrili smo neke nove igrače iz La Masie.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Još jednom, veliko hvala svima, navijačima, igračima, trenerima, zaposlenicima, Predsjedniku, Upravi, sportskom direktoru, medijima, te svima ostalim. Sve najbolje želim mom klubu kojeg nosim u srcu", napisao je Xavi na svom Instagram nalogu.

Podsjetimo, novi trener Barcelone ubrzo će postati Hansi Flick.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BAJSJECAR1977
VAR ih zaustavio...na Uefin pogon ništa vise...zato i nema lovorika,odkad je poceo VAR
1 1
Madridista
Da li je Real kriv zato što je barcelona primila 70 golova na 50 utakmica ove sezone? Kažite mi plačičkepi katalonske??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi