Neobična scena na Camp Nou i Xavi se samo okrenuo prema navijaču: "Eto ti"
Foto - EPA

Ispunio mu želju

Neobična scena na Camp Nou i Xavi se samo okrenuo prema navijaču: "Eto ti"

Midhat Šljivak

Barcelona je na Camp Nou stadionu savladala Almeriju s 2:0, a u ovom duelu viđen je jedan interesantan detalj između trenera katalonskog velikana Xavija Hernandeza i jednog od navijača koji je stigao iz Brazila.

Barcelona je na oproštaju od Gerarda Piquea, koji završava karijeru, savladala Almeriju s 2:0 uz pogotke Ousmanea Dembelea i Frenkieja de Jonga.

Katalonski tim lagano je došao do nova tri boda, a pored oproštaja čuvenog Piquea ovaj meč će ostati upamćen i po neobičnoj sceni koja se događala pored terena.

U centru pažnje bili su jedan navijač Barcelone koji je stigao iz Brazila te trener domaćeg tima Xavi Hernandez. On je tokom utakmice vrištao prema Xaviju da uvede Raphinhu, što je trener Barce i učinio u 68. minuti meča.

"Navijač Barcelone iz Brazila sjedio je odmah iza klupe i konstantno je 'vrištao' da Xavi uvede Raphinhu. Kada je igrač ušao u igru, Xavi se okrenuo prema tom navijači u rekao mu je: 'Eto ti'", svjedoči jedan od komentatora DAZN kanala.

Brazilac ne pruža igre kakve se od njega očekuju s obzirom na to da je plaćen gotovo 50 miliona eura i ima učinak od jednog gola i četiri asistencije u 17 nastupa.

Oglasi

Trener katalonskog kluba objasnio je nakon utakmice zašto Gerard Pique na oproštaju nije šutirao penal kojeg je Barcelona dobila u sedmoj minuti meča.

Iako je kompletan Camp Nou skandirao ime odlazeće legende, loptu je u ruke uzeo Robert Lewandowski i promašio je. Xavi je po tom pitanju bio sasvim jasan.

"Ovo nije prijateljska utakmica. Odredili smo ko šutira penale i to je Lewandowski", istakao je Xavi.

Otkrio je i kako je Pique pred ovaj meč bio poprilično miran. Znao je kako da se nosi s velikim trenutkom koji je bio pred njim.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nevjerovatno je kako je bio miran pred meč. On je čovjek koji zna kako ostati fokusiran i odigrati dobri u velikim utakmicama. Za njega je ovo bio veliki meč", istakao je Xavi.

S ova tri boda Barcelona je preuzela vrh tabele ispred Real Madrida. Katalonci imaju 34 boda, dva više od Kraljeva koji imaju utakmicu manje.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi