Dao mu je šansu nakon toliko vremena, a onda je izgubio živce zbog njega

Nije se baš proslavio

Dao mu je šansu nakon toliko vremena, a onda je izgubio živce zbog njega

Endin Čaušević

Barcelona je sinoć golom Jordija Albe u 94. minuti uspjela da u gostima pobijedi Betis sa 2:1.

Za Katalonce je ovo bila itekako važna pobjeda jer su uspjeli da osiguraju plasman u Ligu prvaka što je bio glavni cilj Barcelone ove sezone i Xavi je uspio da ga ispuni.

U fantastičnom finišu meča Barcelona je na kraju slavila sa 2:1 maestralnim golom Albe. Katalonci su poveli u 76. minuti preko Ansua Fatija, ali samo tri minute kasnije Marc Bartra je poravnao na 1:1.

Nakon toga Xavi je napravio nekoliko izmjena u ekipi i na teren je odlučio poslati i Riquija Puiga koji se ove sezone nije previše naigrao.

Puig je dobio konačno šansu za igru, ali se nije previše proslavio. Imao je nekoliko loših poteza, a jedan od njih je posebno naljutio Xavija.

U samom finišu meča kod rezultata 1:1 Xavi je urlao na mladog veznjaka jer je bio ljut što se on ne postavlja bolje na terenu i ne igra na poziciji na kojoj mu je on rekao. Puig je dosta "lutao" po terenu, ali na njegovu sreću Barca je uspjela slaviti na kraju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, španski mediji prenose da je Xavi razočaran njegovom igrom i da će Puig teško dobiti šansu u novoj sezoni, te će najvjerovatnije napustiti katalonski klub ovog ljeta i otići na posudbu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi