Predstavnici Barcelone nisu uzalud bili u Londonu: Dogovoreno još jedno veliko pojačanje

Čeka se samo zvanična potvrda

Predstavnici Barcelone nisu uzalud bili u Londonu: Dogovoreno još jedno veliko pojačanje

E. Čaušević

Chelsea će ovog ljeta gotovo sigurno doživjeti velike promjene u igračkom kadru, a pojedini prvotimci će napustiti klub bez obeštećenja.

Prvi koji je potvrdio da neće produžiti ugovor s londonskim klubom i da na ljeto odlazi besplatno je Antonio Rudiger, a kako stvari stoje njegovim stopama će i kapiten ovog tima Cesaz Azpilicueta.

Španskom beku na ljeto ističe ugovor s Chelseajem i odlučio je da je vrijeme za odlazak, te je odbio ponovo mogućnost da produži ugovor s Plavcima.

Engleski mediji su već prije nekoliko sedmica objavili da je Azpilicueta odlučio da napusti klub, a sada je čini se jasno gdje će ovaj iskusni defanzivac nastaviti svoju karijeru.

Naime, prošle sedmice u Londonu su boravili čelnici Barcelone koji su razgovarali s agentima pojedinih fudbalera koji igraju u Premiershipu, a među njima i s predstavnikom Azpilicuete.

Kako je objavio AS Azpilicueta je dao zeleno svjetlo svog agentu za pregovore s Barcelonom i čini se da je tu već sve riješeno, te da ćemo ovog fudbalera od naredne sezone gledati u dresu katalonskog kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navodno, Azpilicueta će sve potvrditi na kraju ove sezone, a s Barcelonom će potpisati ugovor na dvije godine i očekuje se da će zaraditi oko 20 miliona eura.

Azpilicueta je u Chelsea došao prije deset godina iz Marseillea za devet miliona eura. Ponikao je u Osasuni, te bi se nakon 12 godina ponovo mogao vratiti u špansku La Ligu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Samo slazu staro zeljezo.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi