"Xavi i Guardiola su dvije najobičnije ulizice..."

Teške optužbe za legende Barcelone

"Xavi i Guardiola su dvije najobičnije ulizice..."

S. Grebović

Ovih dana na ulicama Barcelone vladaju neredi između demonstranata koji se zalažu za nezavisnost Katalonije i španske policije.

Pomenuta dešavanja se itekako odražavaju i na fudbal, pa je El Clssico koji je trebao biti odigran narednog vikenda odgođen za 18. decembar. 

Pep Guardiola i Xavi su  porukama na društvenim mrežama jasno iskazali svoje nezadovoljstvo odlukom Španije, a novinar Paco Gonzales nije mogao da prešuti, te im je žestoko odgovorio.

"Oni se ulizuju šeicima koji ih plaćaju. Španija nije neka nebitna zemlja koju svako može da pljuje. Xavi priča nešto o Španiji iz zemlje u kojoj je dvije hiljade radnika umrlo tokom izgradnje fudbalskih stadiona. Ni Guardiola nije ništa bolji...", njegove su riječi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španski novinar je ovim aludirao na činjenicu da je Xavi trener u Kataru koji će biti domaćin narednog Mundijala 2022. godine uprkos brojnim kontroverzama, dok je menadžer Manchester Cityja nedavno optuživan da je dobijao nelegalne uplate od pojedinih ljudi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Katalonija i hercegovina su apsolutno iste tvorevine, kraljevi tih regija su dale kceri spanskom/bosanskom kralju i tako ujedinili zemlje! Apsolutno oravo imaju na nezavisnost i podrzavam to nilion posto!!!
0 0
Kiss
jeste vi španjolci puno bolji od engleza
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi