Izjava koju je dao Xavi najbolje opisuje sav očaj u kojem se nalazi Barcelona

Barcelona nije imala snage da se obračuna sa Realom

Izjava koju je dao Xavi najbolje opisuje sav očaj u kojem se nalazi Barcelona

Samir Mlaćo

Barcelona je sinoć ponižena od ljutog rivala Real Madrida, pa Katalonci danas tuguju.

Bilo je čak 4:1, te je Real osvojo španski Superkup, a trener Barcelone Xavi Hernandez dobio je brojne kritike. Mnogi predviđaju da Hernandez neće dugo ostati na klupi Katalonaca, a on je bio iskren nakon meča.

U stilu trenera iz Premijer lige naše zemlje uputio je izvinjenje navijačima.

"Razočaran i tužan, ali to je nogomet i moramo se pomiriti sa porazom. Šteta, imali smo puno nade pred utakmicu. Loše smo krenuli, zatim se mogli vratiti u meč, ali penal je prelomio utakmicu.

Nismo se osjećali dobro na terenu, bilo je to vidljivo. Real nam je pravio probleme u tranziji i kontranapadima, ali to je tako. Doživio sam mnogo neuspjeha u Barceloni, ali mogu uvijek reći - Barca će se vratiti", rekao je Xavi.

Oglasi

Na kraju je uputio i izvinjenje navijačima, što govori koliko mu je teško pao poraz.

"Igrali smo najgore što možemo, a na kraju se dogodio i najgori mogući scenarij za nas. Odgovaran sam ja i prihvatam sve kritike. Nastavljamo naporno raditi, izvinjavam se navijačima".

Njegov kolega sa druge strane Carlo Ancelotti jasno je kazao da je utakmica bila neizvjesna, te da rezultat nije pravo mjerilo.

"Sve do četiri bilo je otvoreni. Sretan sam, trenutno smo na sedmom nebu, ali lako se pada, trebamo biti oprezni", rekao je iskusni stručnjak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kako god, publika u Saudijskoj Arabiji je mogla uživati u još jednom nogometnom spektaklu, pa je nogomet glavna tema u ovoj zemlji već mjesecima. Dovode se poznata imena, velike završnice poznati klubovi igraju u toj zemlji i za to dobijaju nevjerovatan novac.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amansio
Visoko postavljena obrana na 2 brzanera ne ide to, shvaćam ja prošle sezone je Barsina obrana bila odlična. Sad je išao na to da ih hvata u ofsajd zamke. I mislio da će Eriksen, Arauho i Kunde čitat lopte iz pozadine teško to biva pogotovo kad imas dva igrača koja trče preko 34 kmph. Kad god bi se povukli uzeli su loptu jer su snažniji. Doduše i on se plašio Belingema, Krosa, Čuamenija koji fino znaju zategnut van 16 .
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti