Xavi odabrao najboljeg veznjaka na svijetu, a ne igra u Barci: "Brutalan je, druga razina"

Objektivni trener Barcelone

Xavi odabrao najboljeg veznjaka na svijetu, a ne igra u Barci: "Brutalan je, druga razina"

Edmir Škorić

Barcelona u svojim redovima ima nekoliko vrhunskih fudbalera koji bi mogli postati najbolji na svojim pozicijama, ali Xavi je birajući najboljeg veznjaka na svijetu, ipak izabrao igrača koji ne igra u njegovom timu.

Gavi (19), Pau Cubarsi (17) ili Lamine Yamal (16) se smatraju trenutno najvećim talentima u Barceloninom timu.

No, čak i ako pod svojom komandom ima Gavija, Pedrija (21) ili Fermina Lopeza (21), Xavi Hernandez (44), trener Blaugrane, ustvrdio je da trenutno najbolji veznjak svijeta dolazi iz Manchester Cityja.

Xavi Hernandez otkrio je da je po njegovom mišljenju najvrjedniji veznjak u sadašnjem fudbalu iskusni Kevin de Bruyne (32), Belgijac iz Manchester Cityja.

"Čini mi se da je Kevin de Bruyne na drugoj razini, brutalan je, sposoban je napraviti razliku. On je najbolji vezni igrač na svijetu", rekao je Xavi.

Oglasi

Iako je početkom ove sezone imao ozbiljan medicinski problem s tetivom i nije mogao igrati, Kevin de Bruyne se vratio i uspio se brzo vratiti u svoj ritam. Tako je Belgijac u 23 odigrane utakmice za Manchester City zabio šest puta i upisao 17 asistencija te svojim egzekucijama pomogao svojoj ekipi da bude na prvom mjestu Premier lige na dva kola do kraja.

No, kako su i mediji u Belgiji objavili, postoji šansa da De Bruyne na kraju sljedeće sezone (kada mu istekne ugovor) napusti Manchester City i kao slobodan igrač potpiše za Real Madrid, gdje bi prihvatio imati čak duplo manju plaću od one koju trenutno zarađuje u engleskom prvaku (22,3 miliona eura godišnje).

A istodobno se konstantno spominje mogućnost da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji odakle dobija veoma bogate ponude.

Potražite više informacija na temu La Liga:

KDB je u City došao iz Wolfsburga 2015. godine za 76 miliona eora. Od tada pa do danas je na Etihadu odigrao 379 mečeva i zabio 102 gola uz 169 asistencija.

Osvojio je sve moguće trofeje sa Cityjem, a čini se da će i ove osvojiti ponovo Premier ligu, mada Građani moraju da dobiju preostala dva meča i da proslave titulu.

Top Komentari

Ramo Legenda
Da da! Jer kroos ili mnogi drugi veznjaci reala igraju kosarku
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi