Xavi o Celticu: Oni ne bi trebali igrati kvalifikacije za LP
Foto: EPA

Španac gaji velike simpatije prema škotskoj ekipi

Xavi o Celticu: Oni ne bi trebali igrati kvalifikacije za LP

Legenda Barcelone Xavi smatra da škotski Celtic ne bi trebao igrati kvalifikacije za grupnu fazu Lige prvaka, već da bi, poput mnogih državnih prvaka, trebao imati osigurano mjesto u najelitnijem fudbalskom takmičenju.

Xavi je mnogo puta u svojoj blistavoj karijeru igrao protiv Celtica i on smatra da se radi o velikom klubu, te uživa gledati škotsku ekipu u takmičenjima na najvišem nivou.

"Ne mislim da Celtic treba biti klub koji mora igrati kvalifikacije za Ligu prvaka", izjavio je Xavi za Daily Record, pa nastavio:

"Ali pravila su pravila i važno je da se oni kvalifikuju za grupnu fazu."

"Sa Brendanom Rodgersom i igračima koje imaju, mislim da Celticove ambicije moraju biti veće od plasmana u grupnu fazu. Njihove ambicija bi trebala biti da se nađu među 16 najboljih", nastavio je sjajni veznjak.

"Za Celtic je najvažnije da zadrži svoje najbolje igrače - Dembele je bio jedan od najboljih napadača u Evropi prošle sezone, a svaki klub se mora potruditi da zadrži najbolje igrače", dodao je Xavi.

Poznato je da Xavi gaji velike simpatije prema škotskom klubu, a u nekoliko prilika je isticao da je pored Nou Campa, Celtic Park stadion na kojem najviše voli igrati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi