Bizaran napad na Messija: On je prosječan, drugi su osvajali Euro, Mundijal...
Screenshot

Analitičar...

Bizaran napad na Messija: On je prosječan, drugi su osvajali Euro, Mundijal...

Barcelonin superstar Lionel Messi je prema mnogima najbolji fudbaler svijeta, čak i svih vremena, a tokom proteklih 14 godine itekako ima veliku ulogu u dominaciji svoje ekipe u evropskom fudbalu.

Preksinoć je Lionel Messi pružio još jednu fanatastičnu partiju i odveo Barcelonu do pobjede nad Lyonom (5:1) i plasmana u četvrtfinale Lige prvaka.

Lionel Messi je u dresu Barce postigao "bezbroj" golova i osvojio svaki mogući trofej, ali još ima onih koji smatraju da Argentinac nije toliko dobar kako se to predstavlja.

Kanadski sportski analitičar Sid Seixeiro je otišao toliko daleko da je Lionela Messija u jednom trenutku nazvao prosječnim.

Također, konstatovao je da su Messija "uzdizali" njegovi nekadašnji saigrači Andres Iniesta i Xavi.

Govoreći tokom emisije Tim an Sid show na kanadskom Sportsnetu Seixeiro je poručio: "Govoreći o domaćem fudbalu, Messi je osvojio sve što se moglo osvojiti sa Barcelonom. Kada je počeo u Barci, sa 13 godina? Osvojio je sve".

Međutim, potom je nastavio sa nešto kontroverznijim izjavama.

"Ovako znate kakav je Messi zapravo. Kada su radili najbolje stvari u Barceloni tu su bili Messi, Xavi, Iniesta, David Villa. To je bila ekipa... Kada bi se, od 2008. godine, rastali i otišli svaki svojim putem na velika reprezentativna takmičenja Xavi, Inietsa i Villa, Španci iz Barcelone, su osvajali turnire. Euro 2008., Svjetsko prvenstvo 2010. i Euro 2012. godine", istakao je Seixeiro, pa nastavio:

"Čim izađe na teren bez tog jezgra, Messi je prosječan. Vidjeli ste to u prvenstvima Južne Amerike, na Svjetskim prvenstvima. Sada već 675 minuta nije postigao gol na Svjetskom prvenstvu jer tamo nema Xavija, Inieste, Davida Ville..."

Potom je Seixeiro uporedio Cristiana Ronalda i Lionela Messija, te pritom uspio izvijeđati dvojicu nekadašnjih veznjaka Manchester Uniteda.

"Najbolji igrači koje sam ja gledao mogu igrati sa bilo kime. Cristiano Ronaldo može igrati sa bilo kime - Michael Carrick je užasan. Darren Fletcher je užasan", poručio je Seixeiro, pa objasnio zašto se odjednom okomio na nekadašnje veznjake Uniteda:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Samo pokušavam dokazati svoje stajalište. Ronaldo niije imao Xavija i Iniestu..."

Promo

Top Komentari

meho
Ovaj se negdje najeo bunike.
6 0
Svojprisebi
Ima svoje misljenje i argumente mozemo se sloziti ili ne al argumenti su mu na mjestu
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi