Jedan od najvećih svjetskih talenata natjeran da čisti i svoje i tuđe kopačke svaki dan

Kako bi ostao čvrsto na zemlji

Jedan od najvećih svjetskih talenata natjeran da čisti i svoje i tuđe kopačke svaki dan

Edmir Škorić

Talentovani polaznik La Masije, Xavi Simons, trenutno je jedan od ključnih igrača PSV-a, a u Nizozemskoj znaju kako da ga zadrže čvrsto na zemlji.

Ovaj 19-godišnji veznjak ponikao je u Barceloni, a trenutno igra za PSV u koji je došao iz PSG-a ljetos. Već je dao 10 golova na 24 utakmice za klub i reprezentaciju u ovoj sezoni.

Čak je pozvan i na Svjetsko prvenstvo u Katar od strane nizozemskog selektora Louisa van Gaala i nema nikakve dileme da je pred njim velika karijera. Iako uživa u statusu zvijezde, njegovi saigrači iz PSV-a tjeraju ga da ostane čvrsto na zemlji i da ne poleti i odleti visoko zbog hajpa oko njega i njegove karijere.

Noni Madueke, još jedan od velikih talenata PSV-a, objavio je snimku na kojoj Simons čisti kopačke. "Moram se pobrinuti da naša mlada superzvijezda ostane čvrsto na zemlji", napisao je na svom Instagram storyju.

Simons je u ranoj dobi dospio u središte pozornosti. Boravio je na akademiji La Masia i bio je označen kao sljedeća velika zvijezda Barcelone nakon što je blistao igrajući za mlađe timove katalonskog kluba.

Oglasi

No, na iznenađenje mnogih, sklopio je ugovor vrijedan milion eura godišnje s francuskim PSG-om 2019. godine. Prošle sezone upisao je šest nastupa u Ligi 1 za PSG i mnogi su očekivali da će biti dugoročno rješenje Parižana u veznom reedu, ali onda je potpisao ugovor s PSV-om.

Menadžer PSV-a Ruud van Nistelrooy odigrao je veliku ulogu u njegovom dovođenju. "Imamo jako dobru vezu, to mi je jako važno", rekao je Simons za ESPN, otkrivši da je od legendarnog napadača zatražio više slobode i da ga pusti da "trčim, zabijam i asistiram".

Nakon što je zabio u svom debiju protiv Ajaxa u nizozemskom Superkupu, Simons bi uskoro postao najbolji strijelac Eredivizije nakon što je zabio šest golova u prve četiri utakmice za klub.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Mislim da sam donio dobru odluku odlaskom u PSV. Jako sam sretan, mislim da se to vidi", rekao je u intervjuu nakon utakmice.

Krajem prošle godine je dao zanimljiv intervju u kojem je objasnio razlike između Barcelone i PSG-a. "Tek kada sam došao u PSG, otkrio sam razliku. U PSG-u su radili u teretani, to je potpuno drugačije, u Barceloni se samo radi s loptom".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi