Xavi zna ko će zamijeniti Messija i Ronalda na mjestu najboljeg na svijetu

Jedno ime ispred svih

Xavi zna ko će zamijeniti Messija i Ronalda na mjestu najboljeg na svijetu

M. Šljivak

Legenda Barcelone Xavi Hernandez nikada nije dobio nagradu za najboljeg fudbalera svijeta.

Imao je tu nesreću da igra u periodu dominacije Lionela Messija i Cristiana Ronalda, pa su on, ali i Andres Iniesta, te još neki fantastični fudbaleri ostajali bez nagrade za najboljeg na svijetu.

Međutim, karijere velikog duao polako ulaze u finiš, a Xavi vjeruje da zna koji čovjek bi ih mogao naslijediti na tronu kao najbolji na svijeti.

Legendarni veznjak vjeruje da bi to mogao biti fudbaler Manchester Cityja Raheem Sterling.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Messi i Ronaldo su godinama dominirali i teško se i sjetiti vremena prije njih. Za mene je Messi najbolji ikad, ali iako su obojica još aktivni fudbaleri, morat će doći dan kada će neko drugi uskočiti u njihove cipele", rekao je Xavi i nastavio je:

"Kada pogledate na igrače koji bi mogli biti krunisani kao najbolji na svijetu, uvijek ćete pomisliti na Neymara, Mbappea Salaha. Ipak, trenutno je Sterling ispred svih. Uvijek je bio dobar igrač, opasan, ali pod vodstvom Pepa Guardiole može postati najbolji na svijetu. Još je mlad, rezultati sa radom Pepa se vide, ali ima određenih stvari koje treba popraviti. Može biti najbolji nasvijetu", uvjeren je Xavi.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mase007
Na opasnim je drogama. Kao prvo nema sanse da je bolji od Mbpape-a. Kao drugo nije cak bolji ni od Sancha iz Dortmunda.
22 6
EnesOdDobrosevica
Šta ima! On se ne može podrediti sa ultra brzim Šiketom De la Rumeni!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi