Newcastle doveo igrača za sedam miliona, pa ga odmah proslijedio dalje

Yankuba Minteh na posudbi

Newcastle doveo igrača za sedam miliona, pa ga odmah proslijedio dalje

Eldar Ganibegović

Newcastle United doveo je iz Danske novo pojačanje za sedam miliona eura, no odmah ga je proslijedio dalje i tek iduće godine trebao bi zaigrati za Svrake.

Prva velika ambicija nakon promjene vlasnika je ostvarena, a to je plasman u grupnu fazu Lige prvaka što su Svrake obezbijedile kroz Premiership minule sezone.

Ovaj klub sada sklapa igrački kadar za narednu sezonu, a posljednja akvizicija Svraka je Yankuba Minteh, 18-godišnji krilni fudbaler iz Gambije.

On u Newcastle stiže za sedam miliona eura iz danskog Odensea u koji je došao prošle godine iz Steve Bikoa iz rodne zemlje. 

Ipak, za Newcastle United trebao bi zaigrati tek 2024. godine, s obzirom na to da su ga iz ovog kluba odmah proslijedili na posudbu. 

Ovaj tinejdžer ovu sezonu trebao bi odigrati u nizozemskoj Erediviziji, s obzirom na to da je poslan na posudbu u tamošnji Feyenoord.

Oglasi

Minule sezone je nastupio 21 put u dresu Odensea, te postigao šest pogodaka uz sedam asistencija, što je bilo dovoljno da na sebe skrene veliku pažnju. 

S dolaskom u Newcastle povezuje se i fudbaler Juventusa Federico Chiesa, te Arda Guler iz Fenerbahcea. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ostaje da se vidi koga će ovaj tim još uspjeti dovesti, no jasno je da možemo očekivati jači Newcastle nego što je to bio u tek završenoj sezoni. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi