Hobotnica na golu: Svijet fudbala priča o nestvarnoj izvedbi Yanna Sommera protiv Bayerna
Foto - EPA

Imao rekordnih 19 odbrana

Hobotnica na golu: Svijet fudbala priča o nestvarnoj izvedbi Yanna Sommera protiv Bayerna

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern nije uspio savladati Borussiju iz Monchengladbacha u susretu 4. kola Bundeslige.

Njemački šampion uspio je izvući jedan bod (1:1) i to pogotkom Leroya Sanea u 83. minuti meča, dok je Borussia vodila od 43. minute golom Marcusa Thurama.

Glavni razlog što Bayern nije pobijedio je čudesni golman Borussije Yann Sommer. Čovjek je bio gotovo nesavladiv i postavio je rekord Bundeslige po broju odbrana u jednoj utakmici.

Poskidao je igračima Bayerna gotovo sve. Na kraju je imao 19 odbrana i može se slobodno reći da je prava šteta što ga je Sane uspio savladati jer mu je upropastio perfektan dan.

Međutim, ovaj 33-godišnji švicarski golman dokazao je još jednom da je svjetska klasa. I ranije je imao čudesnih odbrana, ali malo koji golman odbrani igračima Bayerna čak 19 udaraca.

Oglasi

Sommer je još jednom zadivio svijet fudbala koji priča o njegovom čudesnom nastupu u ovom meču.

Yann Sommer je karijeru počeo u ekipi Basela. U početnoj fazi karijere ovaj 33-godišnjak je išao na posudbe u Vaduz i Grasshopers, a nastupima u dresu Basela privukao je pažnju na sebe.

Član Borussije iz Monchengladbacha postaje 2014. godine. Već je devetu sezonu član ovog kluba i postao je klupska legenda.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ukupno je iskusni Švicarac nastupio u 327 utakmica u dresu tima iz Monchengladbacha, imao je vrhunskih izvedbi, ali o ovoj protiv Bayerna će se dugo pričati.

Nevjerovatan golman je ovaj čovjek. Prava hobotnica.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...golman odbranio utakmicu karijere da ne bi opet 7 komada puklo u Bayernligi...
2 1
komshija
ko Alaim onomad, skine 20 zicera i onda ga primi kroz uši.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi