Svi su se zabrinuli za Al Shahranija, ali čini se da je rendgenski snimak lažni
Yasser Al Shahrani doživio je užasnu povredu u jučerašnjem duelu protiv Argentine, a sve je moglo kobno da se završi zbog loše procjene i odluke suca Vinčića da odmah ne prekine utakmicu.

Hitno prebačen u Njemačku

Svi su se zabrinuli za Al Shahranija, ali čini se da je rendgenski snimak lažni

E. Ganibegović

Reprezentativac Saudijske Arabije Yasser Al Shahrani doživio je užasnu povredu u jučerašnjoj utakmici njegove selekcije protiv Argentine i jasno je da za njega za njega Mundijal u Kataru završen.

Najveće iznenađenje prva tri dana Svjetskog prvenstva svakako je jučerašnja pobjeda Saudijske Arabije nad Argentinom.

Argentinci su rano poveli preko Messija koji je pogodio s 11 metara, a zatim su Gaučosima u prvih 45 minuta poništena tri gola zbog ofsajda.

Saudijci se nisu predavali, na otvaranju drugog dijela dolaze do brza dva gola i preokreću rezultat u svoju korist, te su do kraja uspjeli sačuvati vodstvo i osvojiti velika tri boda.

Pred kraj utakmice Argentina je napadala, pokušavala doći barem do boda, a jedna duga lopta bila je kobna po Yassera Al Shahranija, za kojeg je, sada i definitivno možemo reći, Svjetsko prvenstvo završeno.

Na početku sudijske nadoknade Argentinci šalju jednu dugu loptu u kazneni prostor Saudijske Arabije, golman Al Owais hvata loptu, ali prilikom skoka koljenom direktno u glavu udara nesretnog Al Shahranija.

Oglasi

Da stvar bude gora, osim što je popio žestok nokaut, Al Shahrani je nezgodno i pao, odnosno na snimku se vidio jak udarac glavom o tlo.

Odmah je ostao bez svijesti, ali sudac Vinčić je napravio kardinalnu grešku i nije odmah zaustavio utakmicu, iako je to morao uraditi prema pravilima.

Al Ahahrani je na nosilima iznesen sa stadiona i hitno je prebačen u bolnicu, a današnje vijesti govore kako je prijestolonasljednik Mohamed bin Salman odlučio da se igrač privatnim avionom preveze u Evropu, odnosno na jednu kliniku u Njemačkoj.

[twitter]https://twitter.com/MickyJnr__/status/1595132930044854272?s=20&t=jWXbpTsYRhYkkLHYM_j0vg[/twitter]

Prema dijagnozi, Yasser Al-Shahrani je zadobio prijelome vilice i nekoliko kostiju lica, kao i unutrašnje krvarenje.

Oglasi

Prvobitno su objavljene i fotografije sa rendgenom glave iskusnog defanzivca za koju se ispotavilo da su lažne.

Nakon ovoga jasno je da je za njega ovo Svjetsko prvenstvo završeno, a vidjet ćemo kada će se vratiti na teren. 

Inače, u istoj grupi, grupi C, jučer je odigrana još jedna utakmica i bila je to prva "nula" na Svjetskom prvenstvu.

Meč bez golova odigrale su selekcije Meksika i Poljske, a junak je bio ko drugi nego fantastični golman Meksika Guillermo Ochoa koji je svoje peto Svjetsko prvenstvo započeo nagradom za igrača utakmice i odbranivši penal Robertu Lewandowskom.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Eto, ko bi rekao da će nakon prvog kola u grupi C Saudijska Arabija jedina imati tri boda i biti prva ispred selekcija Argentine, Meksika i Poljske.

U drugom kolu, za tri dana, Saudijci će igrati protiv Poljske, dok se Argentina sastaje s Meksikom. 

Top Komentari

Voland
I za suca je vjerovatno završen turnir. Onom idiotu treba zbaraniti suđenje i na rekreaciji.
9 0
mate.raguz
Onog sudca srbina iz Slovenije triba maknut za sva vrimena jer je lose sudija a nije prikida meca a mora je. Jedan od najlosijih sudaca koje san ikad vidija.Daa je Arabijcima onoliko zutih ni za sta.Mrzi muslemane vise od nas!
4 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi