Bounou je bio prva opcija za gol Reala, otkrio je zbog čega su Kraljevi odustali od njega

Na kraju je otišao u Saudijsku Arabiju

Bounou je bio prva opcija za gol Reala, otkrio je zbog čega su Kraljevi odustali od njega

Edmir Škorić

Yassine Bounou bio je jedna od glavnih opcija i za Real Madrid i za Bayern tokom ljeta, ali je marokanski golman na kraju otišao u Saudijsku Arabiju.

Real Madrid je nakon povrede i operacije Thibauta Courtoisa morao podhitno potražiti novog čuvara mreže, a u sličanoj situaciji bio je i Bayern zbog povrede Manuela Neura.

Iako su i jedni i drugi na radaru imali sjajnog golmana Seville, on je na kraju završio u Saudijskoj Arabiji potpisavši za Al Hilal.

Nakon što su doveli Neymara, u Al Hilalu su krenuli po Bona, Sevilli su ponudili 19 miliona plus bonusi, iznos kojeg su Andalužani i željeli i na kraju je sve lako dogovoreno.

Marokanac je već ranije saopštio Sevilli da želi otići jer mu je ovo prilika da sebi osigura odličnu zaradu, posao je nedavno i konačno završen.

Oglasi

Sada je dao intervju za Canal Sur Radio u kojem je potvrdio da je bio prvi na spisku Real Madrida, ali postoji razlog zašto na kraju madridski klub nije izabrao njega.

"Rekli su mi odmah da sam prva opcija, no analizirajući situaciju, shvatili su da imam Afrički kup ida bi mogao propustiti dosta utakmica, zbog čega su zato potražili druga rješenja", rekao je Marokanac.

Bayern je također bio jedan od klubova koji su ga željeli dovesti, ali i tu nije imao sreće.

"Bayern me zamolio da pričekam, da će poslati ponudu, ali oni su htjeli samo posudbu i shvatio sam da klubovi ne žele trošiti puno novca na golmane. Posebno je to teško ako imate 32 godine kao ja", dodao je Yassine.

Bounou se proslavio tokom Svjetskog prvenstva u Kataru kada je briljirao na golu Maroka i od tada se počeo povezivati sa brojnim evropskim velikanima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, na kraju je neočekivano prešao u Al Hilal, gdje se ovog ljeta skrasilo na desetine velikih zvijezda iz Evrope.

Osim njega, Al Hilal je ovog ljeta doveo Neymara, Sergej Milinković - Savića, Rubena Nevesa, Aleksandra Mitrovića i Malcolma, dok su i neke poznate zvijezde poput Marege ili Vietta otišle iz ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi