Yaya Toure izabrao svoj idealni sastav, ali o formaciji bruje društvene mreže

Ma, može i šest napadača

Yaya Toure izabrao svoj idealni sastav, ali o formaciji bruje društvene mreže

Endin Čaušević

Nekadašnji fudbaler Barcelone i Manchester Cityja, Yaya Toure, trenutno je bez kluba nakon što je napustio Olympiacos.

Toure je u dresu grčkog kluba igrao svega nekoliko mjeseci nakon čega je iznenadio sve i tražio raskid saradnje. Ovaj iskusni veznjak trenutno je bez kluba, no očekuje da će do kraja januara riješiti svoj status jer ima nekoliko zanimljivih ponuda.

Slobodno vrijeme Toure je iskoristio da gostuje na engleskoj televiziji gdje je izabrao sastav od najboljih igrača s kojima je igrao. Naravno, tu dominiraju igrači Barce i Cityja, a iz reprezentacije Obale Slonovače tu je samo Didier Drobga.

No formacija Tourea je ono o čemu se najviše priča. Uz golmana on je odabrao samo tri defanzivca, jednog veznog igrača i čak šest napadača.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Toureov idealni sastav: Ederson, Kompany, Marquez, Puyol, Iniesta, Sane, Aguero, Messi, Henry, Eto'o, Drogba.

Fotografija Barça BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi