Yaye Toure izabrao čovjeka kojem nije mogao ništa, u pitanju je Srbin: "Mrzim ga, on je se*onja"

Bivši veznjak iz Obale Slonovače

Yaye Toure izabrao čovjeka kojem nije mogao ništa, u pitanju je Srbin: "Mrzim ga, on je se*onja"

Admin Čaušević

Yaya Toure je svojevremeno bio jedan od najboljih veznih igrača na svijetu, a njegov izbor najtežeg rivala je zaista zanimljiv. Igrao je bivšli član Cityja i Barcelone protiv mnogih zvučnih imena, ali samo jednom nije mogao ništa.

Toure je još 2018. godine izabrao svoj najtežeg rivala. Bilo je to u sezoni kada je napuštao Manchester City. A njegov izbor je bio Nemanja Matić.

I unatoč tome što je igrao protiv niza zvijezda tokom svog vremena u Toure je kazao da je Matić najteži od njih.

"Mrzim ga, tog se*onju", kazao je Toure u šali te nastavio:

"Protiv njega je tako teško igrati. Visok je i snažan također. Bilo je zabavno igrati protiv njega, iako je teško. Moćan je i visok."

Oglasi

"Uspjeti naći protivnika da igra protiv mene i da me zaustavi... malo ih je, ali Matić je bio jedan od onih koji su mi znali zadati probleme."

"Može trčati. Može se vratiti u odbranu. Može pratiti. Može se boriti. On je dobar, dobar igrač", govorio je tada Toure.

Toure i Matić u jednom od duela

I dok je bivši fudbaler iz Obale Slonovače već dugi niz godina u fudbalskoj penziji, Matić je i dalje aktivan te nastupa u Francuskoj.

Nakon što je jedno vrijeme igrao za Romu ljetos je prešao u Rennes, ali stvari u tom klubu nisu išle po planu pa je od januara član Lyona.

Matić je u Premiershipu igrao čak osam godina, a sa Chelseajeam je osvojio tri titule prvaka Engleske, dok je na Ostrvu nastupao i za Manchester United.

Sa druge strane Toure je u City stigao još 2010. godine iz Barcelone. Na Etihadu se zadržao do 2018. uz tri osvojena Premiershipa.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Takvi su svi traktoristi voje mi iz Novog pazara!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi