Transfer bio pri kraju, a onda je odlučio da čeka Newcastle
FOTO: EPA

Novac je čudo

Transfer bio pri kraju, a onda je odlučio da čeka Newcastle

Haris Zilić

Newcastle igra sjajno ove sezone. Svrake su ozbiljan kandidat za plasman u Ligu prvaka naredne sezone kroz Premiership, ali klub radi i van terena.

Nakon što su postali najbogatiji klub u Evrtopi, na St. Jamesu se ozbiljno radi i u transferima.

Posljendnji udarac zadali su Chleseaju.

Mladi 18-godišnji napadač Borussije Dortmund Youssoufa Moukoko zaludio je fudbalsku Evropu, a posljednjih dana se činilo da je njegova budućnost završena.

Pomenuti napadač je bio na meti Chelseaja, londonski klub je uspostavio kontakte sa Borussijom i navodno je psotignut usmeni dogovor, ali preokret u posljednji čas javljaju mediji sa Ostrva.

Moukoko čeka ponudu Newcastlea.

Oglasi

Ova informacija mnoge je začudila, ali očigledno da novac igra vleiku ulogu kod ovog 18-godišnjaka.

Chelsea nakon odlaska Romana Abramovicha nije baš u poziciji da nudi ugovore kao prije, zato novac nije problem Newcastlea.

Svrake su čini se još jednog talenta "nadražili" novčanicama, a vidjet ćemo do kraja januara da li će zaista doći do ovog transfera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Moukoko već ima dva upisana nastupa za seniorsku reprezentaciju Njemačke i u vrhu je najtalentovanijih svjetskih fudbalera.

Za Borussiju je ove sezone u svim takmičenjima odigrao 22 utakmice, postigao šest golova i dodao šest asistencija.

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Da je pametan da ostane u Dortmundu gdje bi dobio milionski ugovor. A to 10 i više miliona po sezoni će doći kasnije kad postane iskusniji i bude zreo za prelazak u Premier ligu. Ovako bi vrlo lako mogao propasti...
2 0
tarchi
Pa nikakvo čudo. Znaju Arapi da je ovaj kvoko moko odrastao u siromaštvu i da su pare te koje će mu proširit guznu rupu i zjenice oka.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi