Čovjek koji je srušio Real Madrid u najvećoj senzaciji Lige prvaka uzeo pušku u ruke i krenuo u rat

Došao da odbrani Ukrajinu

Čovjek koji je srušio Real Madrid u najvećoj senzaciji Lige prvaka uzeo pušku u ruke i krenuo u rat

E. Škorić

Cijeli svijet divio se "malom" klubu koji je zaustavio Real Madrid na Santiago Bernabeu u Ligi prvaka.

Prije pet mjeseci je Sheriff iz Tiraspola slavio na Bernabeu najveću pobjedu u historiji. Bilo je tada 2:1 za goste iz Moldavije, mada su dva mjeseca kasnije na svom terenu razbijeni od Reala (0:3).

No, odao je tada cijeli svijet hrabrim nogometašima Sheriffa, a velike zasluge pripale su i treneru Yuriyu Vernydubu, koji je nepunih pola godine nakon svog najvećeg trenerskog uspjeha dao otkaz kako bi išao u rat u Ukrajinu!

Ukrajina je i dalje pod bombardiranjem od strane Rusa koji su prošlog četvrtka počeli invaziju, a u toku su pregovori s nadom da će se pronaći zajednički jezik i vratiti stvari u nromalu, mada nema optimističnih izjava ni nakon pregovora u Bjelorusiji.

Vernydub je napustio klupu Sheriffa i vratio se u Ukrajinu te se stavio na raspolaganje tamošnjoj vojsci u odbrani od Rusije.

Vernydub je rođen u Zhytomyru, gradu na sjeveru Ukrajine, i donio je odluku da se vrati u domovinu u njenim najtežim danima.

Oglasi

Slika objavljena na društvenim mrežama prikazuje Vernyduba u svojoj kamufliranoj odjeći, s dvojicom vojnih kolega.

Vojsci se pridružio i proslavljeni bokser Vasyl Lomachenko, ali i braća Vitalij i Vladimir Kličko, vjerovatno najpoznatiji Ukrajinci na svijetu i takođe proslavljeni bokseri.

"Imam ženu, dvoje djece, dvoje unučadi, braću i sestre, želim im zdravlje i da ih ovaj rat ne dira', rekao je prošle sedmice trener moldavskog prvaka, koji je i tada najavio odlazak u vojsku ukoliko "to bude neophodno". Kada je shvatio da je vrag odnio šalu, odmah se iz Moldavije vratio u Ukrajinu i zadužio vojne rekvizite u svom najvećem životnom izazovu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tokom prošle noći čule su se eksplozije u nekoliko gradova Ukrajine, uključujući glavni grad Kijev, Harkov, drugi najveći grad u zemlji i Černihiv, sjeverno od glavnog grada.

Ukrajinsko ministarstvo zdravstva saopćilo je u nedjelju da su od ruske invazije na zemlju ubijena 352 civila, uključujući 14 djece. Rusija svoje akcije u Ukrajini naziva 'specijalnom operacijom', ali je pod sve većim sankcijama od strane zapadne Evrope, SAD-a i drugih zemalja.

Top Komentari

user1627322078
Normalno. A ne ko Shevchenko,eto puna podrska,ponosan sam. Misu jedan.
5 1
VELEZ
ok
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi