Za čovjeka sa fotografije mnogi nisu čuli, a jedan je od najpotcjenjenijih u historiji fudbala

Istinski junak i sportski idol

Za čovjeka sa fotografije mnogi nisu čuli, a jedan je od najpotcjenjenijih u historiji fudbala

Admin Čaušević

U vrijeme kada je fudbal stao skoro svugdje u svijetu nije na odmet prisjetiti se fudbalera koji su pali u zaborav i podsjetiti mlađe generacije na neke od igrača koji su svojevremeno mamili uzdahe i aplauze publike.

Ima Ricarda Enriquea Bochinija (66) mnogim ništa ne znači, ali u suštini se radi jednom od napotcjenjenijih fudbalera ikada. Čovjeku koji je svojevremeno bio i sportski idol Diegu Armandu Maradoni.

Bocchini je cijelu karijeru proveo u jednom klubu. Punih 19 (1972. - 1991.) godina je bio član Independienta s kojim je uspio osvojiti 14 trofeja, uključujući pet trofeja Copa Libertadoresa 1972., 1973., 1974., 1975., i 1984. godine.

Igrao je na poziciji ofanzivnog veznjaka i spada u grupu najkreativnijih fudbalera 80-ih godina prošlog vijeka. U karijeri je odigrao preko 650 utakmica uz postignutih 97 golova. Kao igrač nosio je nadimak "Lopta", a krasio ga je veoma precizan pas.

Bio je i član argentinske reprezentacije koja je 1986. godine bila prvak Svijeta. Na turniru u Meksiku dobio je svega pet minuta i to u polufinalnom duelu protiv Belgije. Prednost je imao Maradona, čovjek kojem je Bochini bio idol.

"Gledajući ga kako igra me s oduševljenjem dovodilo do ludila", govorio je svojevremeno Maradona o Bocchiniju.

Bochini se nakon okončanja karijere pokušao baviti trenerskim poslom, ali je to završio neslavno. Trenutno je angažovan kao savjetnik u Independienteu.

Top Komentari

Celtic
Više pišite o sportskim legendama a manje o Kurveštinama, jer ovo je valjda sportski portal a ne Expres i Svet. Svi mi imamo internet i kad nam se gleda erotika lako je nađemo, ne treba još da na sportskim portalima postavljate djevojke tipa Wande i ostale moderne bagre.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi