Za golmana Sloge zainteresovani klubovi iz Holandije i Poljske
Franko Lalić (u sredini) na jednom od treninga Sloge Simin Han

Franko Lalić vodi Slogu ka Premijer ligi

Za golmana Sloge zainteresovani klubovi iz Holandije i Poljske

D. Kurbegović, foto: S. Mlaćo

Fudbaleri Sloge Simin Han na dobrom su putu da naredne sezone igraju u Premijer ligi BiH. Pet bodova prednosti nad drugoplasiranim Olimpicom lijepa je bodovna zaliha uoči samog finiša sezone u 1.ligi FBiH.

Sloga u posljednje vrijeme igra veoma dobro, a jedan od najzaslužnijih za trenutno prvo mjesto je i 27-godišnji golman Franko Lalić, koji u posljednjih pet utakmica na golu Sloge nije premio gol.

Lalić je pred početak ove sezone iz Mladosti stigao u Slogu, a čini se da će naredne sezone ovaj sjajni čuvar mreže braniti u jačoj ligi i klubu. Kako saznaje SportSport.ba ,na posljednjih nekoliko utakmica Lalića su pratili skauti iz Holandije i Poljske, te je izvjesno da će na kraju sezone karijeru nastaviti u nekoj od navedenih zemalja.

Ovu informaciju za naš portal potvrdio je i sam Lalić, koji se nalazi u sjajnoj formi.

"Potrefilo se da u posljednjih pet utakmica nisam primio gol. Skauti su gledali nekoliko utakmica, a u pitanju su SC Heerenveen, te Wisla Plock. Skauti su došli na preporuku bivšeg predsjednika poljskog saveza Zdislawa Krecine, koji me nakon Mladosti odveo u Poljsku, ali se tamo nisam dogovorio oko uslova, pa sam se vratio u BiH i potpisao za Slogu", ističe Lalić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Na kraju sezone ističe mu ugovor s ekipom Sloge

"Na polusezoni sam trebao preći u Čelik, nešto se izjalovilo, ostao sam u Slogi i evo prvi smo na tabeli, standardno branim, tako da se nadam da će klub prvi proći kroz cilj na kraju sezone. To smo svakako i zaslužili jer imamo najbolju ekipu, nismo imali mnogo oscilacija, te je na nama da ovaj finiš sezone privedemo na najbolji mogući način. Meni ugovor ističe na kraju sezone i prioritet mi je odlazak u inostranstvo", završio je Lalić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi