Zeleno svjetlo za fudbal u Poljskoj!

Sezona bi se trebala nastaviti od kraja maja

Zeleno svjetlo za fudbal u Poljskoj!

Poljski premijer Mateusz Morawiecki je tokom zajedničke press konferencije sa ministricom sporta dao zeleno svjetlo za povratak fudbalskih prvoligaša na terene.

Poljski klubovi će tako moći krenuti sa treninzima u svojim kampovima spremljenim po smjernicama programa za nastavak takmičenja.

Program je razvijen od strane kriznog štaba oformljenog na zahtjev uprave Ekstraklase, u saradnji sa Poljskim fudbalskim savezom.

Poljski premijer je poručio da se takmičenje u poljskom šampionatu može nastaviti od kraja maja, utakmicama bez publike.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Zvaničnih, tačnih datuma još nema, ali plan je sljedeći:

3. i 4. maj - testiranje igrača i stručnih štabova na koronavirus
4. maj - početak trening u manjim grupama
10. maj - ekipni treninzi
27. i 28. maj - testiranje igrača, stručnih štabova i sudija na kornavirus
29. - 31. maj - nastavak takmičenja, utakmice 27. kola Ekstraklase
18. - 19. juli - kraj sezone Ekstraklase, termin koji dozvoljava poljskim klubovima da učestvuju u kvalifikacijama za evropska takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi