Za reprezentaciju BiH nije mogao igrati, a u klubu će biti starter?

Reprezentativna pauza je završena

Za reprezentaciju BiH nije mogao igrati, a u klubu će biti starter?

Admin Čaušević

Nakon uspješnog plasmana u Ligu A Lige nacija bh. reprezentativci se vraćaju klupskim obavezama.

Na septembarskom okupljanju nije bilo Radeta Krunića za kojeg je selektor Ivaylo Petev kazao da se neće moći odazvati pozivu zbog problema s povredom.

Ipak, dok je Petev kazao da je Krunić povrijeđen, veznjak iz Fočke je punim intenzitetom trenirao u Milanellu i više je nego spreman za oktobarske mečeve Rossonera.

U prvom meču u 10. mjesecu Milan će gostovati kod Empolija, a prema najavama sa Apenina očekuje se da Krunić protiv svog bivšeg kluba bude starter.

Odlični veznjak se bori za mjesto u ekipi sa Tonalijem i Pobegom, a očekuje se da mu trener Stefano Pioli da šansu.

Oglasi

Interesantno da je 28-godišnjak bio starter na susretu protiv Napolija, posljednjem meču prije septembarskog okupljanja, ali se svejedno nije pojavio na okupljanju.

Krunić je u dosadašnjem dijelu sezone skupio svega tri nastupa, a glavni razlog slabe minutaže je svakako povreda koju je zadobio.

Hoće li igrati protiv Rusije?

Ruski medije je zanimalo da li bi Milan pustio na ovaj meč Krunića na eventualno odigravanje prijateljske utakmice Rusija - BiH.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iz medija Sport- express.ru poslali dopis na adresu kluba iz Italije sa navedenim pitanje, a brzo su dobili i odgovor.

"To pitanje je van naše nadležnosti. Odluka nije na nama. Imamo odlične odnose sa Krunićem i sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine", pisalo je u odgovoru press službe Milana.

Top Komentari

haris1000
Pa isti slučaj i Ahmethodzic, igrao zadnju prije reprezentacije 90 minuta,i prvu posle pauze će igrati, jednostavno se oporavio,moramo biti objektivni, a protiv Rusije nećemo igrati
14 3
Arnel925
Covjek je bio povrijeden evo 3 sedmice nije igrao za Milan. Tek se sad vraca poslije povrede. Nemo te gluplsti pisati i stvarati mrznju
13 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi