Rumuni i dalje pričaju o nama: "Pa, pogledajte njihovog selektora"
Foto: N/FSBiH

Nakon ispadanja u diviziju C Lige nacija

Rumuni i dalje pričaju o nama: "Pa, pogledajte njihovog selektora"

E. Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u velikom stilu se vratila u A diviziju Lige nacija.

S 11 osvojenih bodova u grupi 3 B divizije još kolo prije kraja osigurali smo prvo mjesto ispred Crne Gore, Finske i Rumunije i naredne sezone ćemo igrati protiv najboljih evropskih selekcija.

U velikom stilu smo se vratili, ali u velikom stilu nismo završili takmičenje, naprotiv. Selektor Petev je u šestom kolu napravio devet izmjena u početnom sastavu u odnosu na utakmicu s Crnom Gorom i to se ispostavilo kobno po naš tim.

Iako se činilo da kontrolišemo utakmicu, desile su se dvije "crne rupe" na kraju oba poluvremena koje su Rumuni iskoristili i postigli četiri gola u trijumfu od 4:1. Vidjelo se da smo izašli s neuigranim timom, a naročito se izdvojio golman Nikola Vasilj koji je definitivno mogao bolje reagovati kod golova Rumunije, prvog i trećeg posebno.

No, bilo kako bilo, ne treba tražiti dlaku u jajetu nakon dobro odrađenog posla. Naši su se Zmajevi plasirali u A diviziju, dok su Rumuni ispali u C, no njihov selektor Edi Iordanescu dobio je nekoliko lijepih riječi od Adriana Mititelua, pokrovitelja rumunske Craiove, koji smatra da bolje nije moglo.

"Napomenuo sam da smo u Finskoj odigrali jako dobru utakmicu, mogli smo pobijediti uz malo šanse i da smo protiv Bosne odigrali dobru utakmicu, vrlo dobru.

Oglasi

Shvatio sam nakon toga da im nedostaje dosta igrača, ali nemojte misliti da ostali igrači iz Bosne nisu željeli pobjedu. Pogledajte kako je reagovao selektor Bosne, silno je želio da ne izgubi.

U posljednja dva susreta rumunska reprezentacija izborila je zadovoljavajuće rezultate. Ne smijemo odustati od Iordanescua jer dolazi u vrlo teškom trenutku i niko ne može učiniti više. Lako je reći ovo ili ono.

Bilo je nešto dobro u ove dvije utakmice. Moramo rasti. Ovo takozvano ispadanje nadoknađujemo ako budemo imali dobar razvoj događaja u sljedećim kvalifikacijama", rekao je Adrian Mititelu rumunskim medijima. 

Stav Fudbalskog saveza Rumunije je da Edi Iordanescu i dalje vodi ovu selekciju i u kvalifikacijama za EURO, a o tome će se odlučivati na sjednici u petak. 

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Za razliku od njega, iako je izborio plasman u A diviziju, Ivaylo Petev i dalje nije siguran da će dobiti novi "mandat" na klupi Zmajeva.

Top Komentari

Prazina
" Bosne i Hercegovine u velikom stilu se vratila u A diviziju Lige nacija"?? Jesam ja nešto propustio ili ne znam?
0 4
Brazuka
Husaric plaća da pljuju vasilja. Ganibegovicu nema ti ni dresa ni 20 km.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi