"Za Shaqirija će ovog ljeta stići mnogo ponuda"

Njegov agent otkriva

"Za Shaqirija će ovog ljeta stići mnogo ponuda"

Švicarac Xherdan Shaqiri trebao bi napustiti Liverpool ovog ljeta.

On je na Anfield stigao prije dvije godine iz Stoke Cityja nakon što je sjajno odigrao Mundijal u Rusiji, ali u ekipu koju predvodi Jurgen Kloopp s klupe nije se uspio izboriti za veliku minutažu.

Zato bi se trebao odlučiti za odlazak ovog ljeta, a njegov agent i brat Erdin poručuje kako će Redsi dobiti mnogo ponuda za ovog igrača jer je za sada dosta klubova zainteresovano da ga angažuje.

"Mislim da će biti mnogo ponuda za Shaqirija ovog ljeta", kazao je Erdin za Kosovar TV i dodao: "Već u januaru bilo je interesovanja od strane dva ili tri kluba. Njihova imena već su se pojavljivala u medijima i oni će pokucati na vrata opet".

Shaqirijev brat vjeruje kako krilni igrač zaslužuje više pohvala, ali priznaje da su postojali komplicirajući faktori.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Xherdanova situacija u Liverpoolu nije laka jer je imao nekoliko manjih povreda koje su trajale duže nego što se očekivalo. Jurgen Klopp je u kontaktu s njim. Moramo sačekati i vidjeti šta će se desiti. Mislim da Xherdan zaslužuje mnogo više. Nije imao sreće s povredama, ali svaki put kada je igrao odradio je dobar posao i promijenio tok utakmice", poručio je Erdin.

Inače, vjeruje se kako su za 28-godišnjeg igrača zainteresovani Sevilla, Roma i CSKA iz Moskve. Ranije se spominjalo kako ga je Liverpool spreman pustiti za 30 miliona eura, ali kako bi ta cijena sada mogla biti i za 10 miliona eura niža.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti