Za zvijezde Napolija nema putovanja
Foto: EPA

Naredio De Laurentiis

Za zvijezde Napolija nema putovanja

Teme:

Vodstvo Napolija zabranilo je svojim fudbalerima da u jeku koronavirusa napuštaju Italiju.

I dok je nekoliko klubova u Serie A, uključujući Inter i Juventus, dopustilo svojim fudbalerima da tokom pandemije koronavirusa budu sa svojim porodicama, to nije slučaj sa Napolijem.

Mediji u Italiji izvještavaju kako je gazda kluba Aurelio De Laurentiis naredio svojim fudbalerima da ostanu u Napulju, a glavni razlog je, navodi se, period koji bi morali provesti u izolaciji ukoliko bi se vratili svojim kućama.

Osim što bi u svojoj rodnoj zemlji bili izolovani minimum 14 dana, isto bi ih slijedilo i po povratku u Italiju, a Napolitancima očekivano nije u prilogu da im igrač punih 28 dana bude odsutan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napolitanci su namjeravali ove sedmice da nastave svoje treninge, međutim ti planovi su odgođeni nakon što je vlada u Italiji naložila da svi klubovi poštuju mjere i slijede smjernice u cilju suzbijanja koronavirusa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi