Zabio gol, ali se pet minuta kasnije nije sjećao ničega
Udarci u glavu su izuzetno veliki problem posebno u američkom fudbalu gdje su žestoki udarci svakodnevnica (Foto: EPA)

Nevjerovatna scena

Zabio gol, ali se pet minuta kasnije nije sjećao ničega

M. Šljivak

Nevjerovatna scena jučer se dogodila na bundesligaškim terenima.

Austrijski fudbaler iz redova Mainza Karim Onisiwo postigao je gol u 43. minuti meča protiv Leipziga za smanjenje vodstva protivnika na 1:2.

Međutim, pet minuta kasnije u svlačionici, napadač Mainza se nije sjećao ničega. Bio je potpuno zbunjen i nije znao uopšte da je zabio gol, niti na kojoj utakmici se nalazi.

Razlog privremenog gubitka pamćenja bio je žestok udarac kojeg je doživio u 38. minuti. Bio je to udarac u glavu koji je izazvao potres mozga i pravo je čudo kako je uopšte uspio nastaviti meč.

Usprkos jakom udarcu odlučio je da nastavi meč. Zabio je gol, ali nekoliko minuta kasnije mu više ništa nije bilo jasno.

Trener domaćeg tima Sandro Schwart nije imao drugog rješenja nego da Onisiwa izvadi iz igre, a naknadnim pregledima je utvrđeno da je doživio potres mozga.

Ova povreda je itekako opasna. Onisiwa će morati da miruje određeni period i vjerovatno ga nećemo gledati u nekoj od narednih utakmica.

Onisiwa je već tri godine član Mainza. Stigao je 2016. godine iz Mattersburga kao slobodan igrač, a igra na poziciju krilnog napadača.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U ovoj sezoni pruža jako dobre partije. Odigrao je ukupno 25 utakmica i postigao je sedam pogodaka uz dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi