Zaboravite bh. sudije, u Portugalu nije kraj dok Sporting ne pobijedi
Sporting je igrao važnu utakmicu kada je utrka za titulu prvaka Portugala u pitanju, pa je i sudija shvatio da gosti "moraju" pobijediti makar i u 99. minuti.

Tondela "pala" dugo nakon isteka sudijske nadoknade vremena

Zaboravite bh. sudije, u Portugalu nije kraj dok Sporting ne pobijedi

Ljubitelji Premijer lige BiH su često nezadovoljni suđenjem na terenima širom naše zemlje. Ni početak drugog dijela sezone nije prošao bez "prašine", ali situacije koje izazivaju revolt domaće fudbalske javnosti se dešavaju i u puno jačim takmičenjima.

Jedno od njih je sigurno i portugalski šampionat. Naime, u tamošnjem prvenstvu se često može svjedočiti nelogičnim sudijskim odlukama, a ponekad arbitri i očigledno favorizuju najveće klubove, poput Sportinga, Porta i Benfice.

Tako je i sinoćnja pobjeda Sportinga na gostovanju kod Tondele izazvala dosta prašine, s obzirom da je glavni arbitar dozvolio da se igra sve dok ekipa iz Lisabona nije došla do gola i pobjede.

Povela je Tondeala sa 1:0 u 12. minuti susreta, da bi u 26. Dost izjednačio na 1:1. Pokušavao je Sporting u nastavku utakmice doći i do potpunog preokreta, ali im to nije polazilo za rukom sve do 99. minute susreta, iako je utakmica zvanično produžena samo četiri minute.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Naime, glavni sudija Capela je produžio utakmicu za četiri minute, ali iako tokom nadoknade nije bilo razloga za produženjem susreta za dodatnih 4-5 minuta, on je dopustio da se igra sve do 99. i gola Coatesa kojim je Sporting došao do važne pobjede.

Treba istaći da je Capela sinoć pokazao i dva crvena kartona. Kod Sportinga je u 59. minuti isključen Mathieu nakon drugog žutog kartona, dok je crveni karton u ekipi Tondele zaradio Murilo i to nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi