Zaboravite Neymara, Brazil ima novog heroja

Coutinho kao nekada Pele

Zaboravite Neymara, Brazil ima novog heroja

Brazil se domogao osmine finala Svjetskog prvenstva u Rusiji. Ipak, nisu Karioke do kraja pokazale zašto su među najvećim favoritima za prestižni pehar.

U određenoj mjesti je zakazala i prva zvijezda, Neymar. Fudbaler PSG-a, tako, uz sve trikove i driblinge nije dao očekivani doprinos Kariokama u dosadašnjem dijelu Mundijala, ali zato njegov saigrač Coutinho jeste.

Coutinho je za sada heroj Brazila, a njemu je pošlo za nogom da asistira ili postigne gol u svakoj od prve tri utakmice Svjetskog prvenstva.

On je tako postao prvi Brazilac nakon legendarnog Pelea i 1958. godine koji je uspio direktno učestvovati u barem jednom golu na svakoj od prve tri utakmice Mundijala.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo, Coutinho je pogađao protiv Švicarske i Kostarike, dok je sinoć asistirao Paulinhu za prvi gol Brazila protiv Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije