Zaboravljeni Gervinho se vraća u Evropu
(Foto: EPA)

Stiže u Seriju A

Zaboravljeni Gervinho se vraća u Evropu

M. Šljivak

Nekadašnji fudbaler Arsenala i Rome Gervinho odlučio se na povratak u Evropu.

Fudbaler iz Obale Slonovače je u januaru 2016. godine napustio Romu i otišao je u kineski Hebei China Fortune, gdje je imao zaista ogromnu platu i bonuse.

Međutim, dvije i po godine kasnije odlučio je da se vrati u Evropu, a njegov novi tim postaće Parma.

Kako navodi transfer mag Gianluca Di Marzio, 31-godišnji ofanzivac će ubrzo postati član ovog italijanskog tima i ponovo ćemo ga gledati na velikoj sceni.

Gervinho je u Kini zarađivao pravo bogatstvo. Imao je fiksnu platu od devet miliona eura godišenje, a uz to je dobijao 60.000 eura samo što nastupi u nekoj utakmici, a za svaki gol dobijao je 150.000 eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tokom dvije i po godine u Kini je odigrao samo 29 utakmica i postigao je četiri gola, a ovog ljeta je prebačen u rezervni tim i na njega se više ne računa.

Zbog toga je donio odluku o raskidu saradnje i uskoro ga gledamo u dresu Parme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti