Zukanovićeva ruta putovanja otkriva njegov sljedeći klub?

Prema nezvaničnim informacijama već je napustio Al-Ahli

Zukanovićeva ruta putovanja otkriva njegov sljedeći klub?

A. Čaušević

Iako još uvijek nema zvaničnih potvrda da je raskinuo saradnju sa Al-Ahlijem Ervin Zukanović je u potrazi za novim klubom. 

Zukanović je u Al-Ahli stigao početkom augusta prošle godine, ali u Saudijskoj Arabiji se zadržao svega nekoliko mjeseci. Prema nepotvrđenim informacijama bh. štoper je već slobodan igrač.

Ovaj 32-godišnjak je u nedavnim izjavama kao da bi se volio vratiti u Italiju, a objavom storyja na društvenoj mreži Instagram možda je i indirektno nagovijestio svoju narednu destinaciju.

Kao što se može vidjeti na objavljenoj ruti putovanja krajnja stanica je Ferrara, grad iz kojeg dolazi italijanski prvoligaš SPAL.

Ovaj transfer nagovijestio je i ugledni Sky Sport. Tokom dana SPAL je prodao defanzivca Igora Fiorentini za šest miliona eura što je još jedna indicija da bi Zukanović uskoro mogao postati član ekipe sa sjevera Italije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, ovaj klub je prošle zime bio jako zainteresovan za angažovanje iskusnog defanzivca, ali je Sarajlija tada ostao u Genoi gdje je i dočekao kraj sezone 2018/19.

Zukanović je osim za Genou na Apeninima igrao još za Chievo, Sampdoriju, Romu i Atalantu. Bez obzira što posljednjih mjeseci nije često igrao svojim iskustvom i poznavanjem italijanskog fudbala može biti od koristi ekipi koja će se u nastavku sezone grčevito boriti za opstanak u Seriji A.

Top Komentari

Emir
Ferrara je prelijep grad
5 1
Pajdon1921
Jel me sereš da ide autom?
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi