Zaboravljeni Juan Manuel Iturbe se vraća u Seriju A

Nekadašnji igrač Rome

Zaboravljeni Juan Manuel Iturbe se vraća u Seriju A

E. Čaušević

Juan Manuel Iturbe je prije nekoliko godina bio velika nada Rome koja ga je za 25 miliona eura dovela iz Verone.

Roma je ovog Argentinca kupila ne ljeto 2014. godine kada je on imao svega 20 godina. Iturbe je tada u Rim stigao nakon fantastične sezone u Veroni, te se na Olimpicu od njega mnogo očekivalo.

No, ovaj ofanzivac nije uspio da opravda uloženi novac. Iturbe je većinom igrao na posudbama, a Roma ga je prodala prije dvije godine meksičkoj Tijuani.

Tu se zadržao svega nekoliko daana jer ga je Tujuana sam proslijedila UNAM Pumasu. U ovom meksičkom klubu Iturbe je u dosadašnjem dijelu osigrao 18 mečeva i zabio je dva gola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, ugledni italijanski novinar Gianluca Di Marzio piše da je Iturbe na korak od povratka u Seriju A. On je danas stigao na ljekarske preglede i treba potpisati ugovor s Genovom.

Iturbe će doći iz Pumasa na posudbu do kraja sezone uz opciju da Genova otkupi njegov ugovor za četiri miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi