Zadnje kolo, zadnja utakmica i direktni okršaj za titulu prvaka Slovenije!

Konačni obračun za pehar

Zadnje kolo, zadnja utakmica i direktni okršaj za titulu prvaka Slovenije!

Današnjim mečevima 36. kola završava se sezona 2019/2020 slovenske Prve lige. A kada je u pitanju titula, ništa nije riješeno.

Ne samo da nije riješeno, večeras ćemo svjedočiti direktnom duelu za titulu prvaka Slovenije.

Ekipa Celja je u drugom dijelu sezone iskoristila sve kikseve Olimpije i Maribora i zadnje kolo dočekuje na liderskoj poziciji.

Na stadion Z'dežele večeras stiže drugoplasirana Olimpija, a Celje će braniti dva boda prednosti (trenutno ima 68) u odnosu na večerašnjem protivnika. Dakle, Celje pobjedom ili remijem slavi titulu, dok je ljubljanskom timu potreban trijumf kako bi prestigao večerašnjeg rivala i došao do pehara.

Imaće, međutim Olimpija izuzetno težak zadatak s obzirom da je Celje ekipa u aposlutno najboljoj formi u Sloveniji i ekipa koja je puna samopouzdanja što u večerašnjem "obračunu" može biti od ključne važnosti.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

A kakva bi se večeras rovovska borba mogla vidjeti u Celju, svjesne su i kladionice - dovoljno govore kvote. I kladionica MOZZART je pripremila odlične kvote za meč sezone u Sloveniji, a njih možete pogledati na ovdje!

Utakmica Celje - Olimpija počinje večeras u 20:45 sati, a oko 22:30 bismo trebali dobiti novog prvaka Slovenije, pošto Maribor koji je na 64 boda sigurno neće odbraniti trofej.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.