Zagrijavao se na sramotan način, ali nije znao da ga snimaju i klub ga žestoko kaznio!

Na kraju nije ni ulazio u igru

Zagrijavao se na sramotan način, ali nije znao da ga snimaju i klub ga žestoko kaznio!

E. Čaušević

Fudbaleri Slaska prije nekoliko dana doživjeli su težak poraz na gostovanju protiv niželigaša Kalisza sa 3:0 zbog čega su neočekivano ispali u četvrtfinalu Kupa Poljske. No, ovaj meč obilježio je Cayetano Quintana zbog bizarnog zagrijavanja zbog čega je ovaj Španac na kraju kažnjen.

Slask je imao ulogu velikog favorita u ovoj utakmici i očekivalo se da će bez problema doći do polufinala Kupa Poljske, ali Kalisz im je priuštio pravu noćnu moru i savladao ih sa čak 3:0 i senzacionalno prošao dalje.

Klub iz Wroclawa s klupe inače predvodi srbijanski stručnjak Ivan Đurđević koji se ispadanjem u četvrtfinalu Kupa Poljske nije proslavio, ali je posebno bio razočaran zbog pristupa pojedinih fudbalera.

Na udaru kritika posebno se našao španski fudblaer Cayetano Quintana koji je s klupe za rezervne igrače počeo utakmicu, ali ga je Đurđević poslao početkom drugog poluvremena na zagrijavanje.

Na kraju Španac nije ulazio u igru, ali je svejedno postao glavna tema javnosti u Poljskoj jer se pojavio nevjerovatan video tokom njegovog zagrijavanja.

Cayetano Quintana je očito bio razočaran što nije na terenu i na zagrijavanju je bio u potpunosti nezainteresovan, te je šetao pored terena dok su se ostali saigrači zagrijavali kako se to inače i radi.

Oglasi

Španac očito nije ni slutio da će neko sve to da snimi i objavi na društvenim mrežama što mu je stvorilo ogroman problem jer su u klubu žestoko razočarani njegovim ponašanjem.

U klubu su odlučili odmah da reaguju i prvo su obavili razgovor sa Quintanom, a nakon toga donijeli su odluku da ga kazne zbog neprofesionalnog ponašanja.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Poljski mediji pišu da je Quintana kažnjen novčano, ali da nije poznato koja suma je u pitanju. Također, iz kluba su poručili da će cijeli iznos koji Quintana plati biti proslijeđen u humanitarne svrhe.

Ovaj 29-godišnji napadač u Slask je stigao na ljeto 2021. godine iz Cadiza. Ove sezone oditrao je 17 mečeva i zabio je samo jedan pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi