Zahirović ima novi klub, iznenadit ćete se kad vidite gdje će igrati
Foto: EPA

A nekada je bio reprezentativac BiH

Zahirović ima novi klub, iznenadit ćete se kad vidite gdje će igrati

Nekadašnji reprezentativac BiH Adnan Zahirović nakon nekoliko mjeseci pauze vraća se fudbalu.

Već godinama je Zahirovićeva karijera u rapidnom padu, a iako je u proteklom periodu ovaj iskusni fudbaler imao kontakte s nekoliko klubova iz BiH, sve do sada je bio bez angažmana.

Mediji u Njemačkoj pišu kako će Zahirović karijeru nastaviti u tamošnjoj 6. ligi, tačnije SV Neresheimu za koji je prije nekoliko dana odigrao poluvrijeme u prijateljskom meču protiv U19 ekipe Nurnberga.

"Zahirović je potpisao ugovor, čeka se samo da dobije dozvolu da može igrati i prvenstvene utakmice", pišu njemački mediji.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Očito se i sam Zahirović pomirio s činjenicom da je ozbiljnom fudbalu došao kraj, pa će zajedno s porodicom novi život početi u Njemačkoj, gdje je ranije već imao priliku živjeti igrajući za Bochum.

Zahirovićeva profesionalna karijera je, podsjetimo, počela u zeničkom Čeliku poslije kojeg je nosio dresove Spartak Nalchika, Dinamo Minska, Bochuma, Željezničara, Splita, Virtona... Za reprezentaciju BiH je u eri Safeta Sušića ukupno odigrao 20 utakmica.

Top Komentari

xavi26
Od pocetka sam tvrdio da je Zahirovic prevara od igraca, nazalost ovaj zadnji klub je to definitivno i potvrdio..
2 5
Icardi
Kalešina
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi