Zahović: Mulahusejnović je zalog za budućnost

Sportski direktor Maribora

Zahović: Mulahusejnović je zalog za budućnost

Dojučerašnji napadač Zrinjskog Nardin Mulahusejnović predstavljen je danas kao novi igrač Maribora.

Mladi reprezentativac BiH se prethodnih sedmica povezivao s nekoliko klubova, no na kraju se odlučio za slovenački tim s kojim je potpisao četverogodišnji ugovor i predstavljat će zalog za budućnost.

Komentar na dovođenje Mulahusejnovića dao je sportski direktor Maribora Zlatko Zahović, koji je, između ostalog, kazao kako je mladi bh. napadač neko vrijeme bio na radaru Viola.

"Mulahusejnović je u Zrinjskom pokazao svoj talenat. Pratili smo njegov razvoj i odlučili smo da ga sada dovedemo u Maribor. On iza sebe ima odličnu polusezonu koju je proveo na posudbi u GOŠK-u, a za Maribor predstavlja projekat za budućnost", kazao je Zahović.

Zadovoljstvo nije skrivao ni sam Mulahusejnović.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

"Prvi dojmovi su izvrsni, o klubu su mi puno govorili i Mešanović i Pirić. Znam šta me ovdje čeka, konkurencija je velika, ali vjerujem da ću se dokazati i biti od pomoći. Sretan sam što sam u Mariboru", kazao je Mulahusejnović.

U prošloj sezoni Mulahusejnović je odigrao 19 utakmica i postigao sedam pogodaka, a na tu statistiku je dodao i jednu asistenciju.

Top Komentari

Kai Kaii
HAHAHAHA NEMOZE U ZRINJSKOM IGRATI
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi