Zaimović: Novi izazov za mene, vjerujem u ostvarenje ciljeva
Zaimović u periodu kada je obavljao ulogu prvog pomoćnika Feđe Dudića u NK GOŠK

Preuzima NK TOŠK

Zaimović: Novi izazov za mene, vjerujem u ostvarenje ciljeva

S. Mlaćo

Dženan Zaimović je novi šef struke NK TOŠK. Danas je to zvaničeno odlučeno, te Zaimovića čeka novi izazov.

Kao trener radio je u FK Velež, te NK GOŠK i FK Turbina Jablanica, a kao igrač veći dio karijere nosio je dres FK Velež. U Njemačkoj je nosio dres Fortune Dusseldorf.

Po prvi put će svoj trenerski posao obavljati u Prvoj ligi FBiH.

"Svakako novi izazov. Radio sam u ligi više, te ligi niže. Dolazim u jednu sportsku sredinu sa visokim zahtjevima, ali nadam se da ću uspješno odgovoriti tim zahtjevima", kazao je Zaimović za SportSport.ba.

Ističe da dobro poznaje samu ligu.

"Dugo pratim ligu. Ove godine je dosta zanimljivo, nema favorita, svako može da dobije svakoga. To govore i sami rezultati".

TOŠK se budi, pokazao je to gostujućom pobjedom u prošlom kolu.

"Bit će mi zadovoljstvo raditi sa mladim momcima iz stručnog štaba. Ekipa je spoj iskustva i mladosti, te se nadam da uz pozitivnu atmosferu u svlačionici možemo uraditi dobar".

Na zvanični debi će pričekati naredno kolo.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Sutra ću gledati meč protiv Bratstva sa tribina, te navijati za momke na terenu", dodao je na kraju razgovora Zaimović.

NK TOŠK se nako šest kola nalazi na sedmom mjestu sa osam osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije