'Vruća' trenerska klupa i dan za pamćenje: "Nervoza je postojala dok nisam vidio koga imam u ekipi!"

Mladi Strika sjeo na trenersku klupu i upisao pobjedu

'Vruća' trenerska klupa i dan za pamćenje: "Nervoza je postojala dok nisam vidio koga imam u ekipi!" · Intervju

S. Mlaćo

TOŠK je nakon remija u prošlom kolu protiv Jedinstva ostao bez šefa struke Igora Remetića. Čelnici kluba iz Tešnja odlučili su se razići sa Remetićem, a onda im je uslijedila priprema za gostovanje Zvijezdi koja se probudila i krenula ploviti ka gornjem dijelu tabele.

Ipak, novi šef struke nije pronađen, pa je izbor pao na dotadašnjeg Remetićevog pomoćnika Haruna Striku, te Edina Ogrića.

Strika i Ogrić, prava sportska raja, vrijedni momci iz sjene koji svoj posao rade časno i pošteno sa željom da napreduju u društvu koje i ne voli baš ambiciozne i one s znanjem, prihvatili su se posla i sjajno taktički odradili meč u Gradačcu. TOŠK je slavio 3:1, a navijači ovog kluba, poznati po velikoj ljubavi prema istom, upućivali su mnoštvo poruka i čestitki. Izdvajamo onu 'Strika, požuri sa tom licencom, momci svaka čast'.

Zaslužio je to nekadašnji golman kluba iz Tešnja, danas trener u stručnom štabu. Kada smo ga kontaktirali bio je sretan, no nije želio sebe staviti u prvi plan.

"Uloga je pala na mog kolegu i mene, a molim vas da ga spomenete. On se zove Edin Ogrić, zaslužuje da se spomene velikim slovima. Edin je asistent na fakultetu Tjelesnog i zdravstvenog odgoja u Tuzli i radi strašan posao u klubu. Iznenada smo ostali bez trenera, a ja nisam mislio da će Remetić dobiti otkaz. Nekako smo počeli podizati igru, a trener je otišao na vrhuncu", priča Strika za SportSport.ba pa se okreće susretu u Gradačcu.

"Taktički smo dobro stajali, nismo išli 'grlom u jagode'. Iskoristili smo ono što imamo, a imamo Dizdarevića i Sadika koji su možda dva najbrža krila u ligi. Tako je i bilo, duge lopte ka njima, malo i sreće i to je to".

Veliki je izazov bio pred Strikom i kolegom.

"Sa 28. godina sam možda najmlađi trener koji je sjeo na klupu, a imam završen B trenerski program. Bilo je teško, osjećao sam pritisak sve dok nisam došao na teren, a kada sam vidio u svlačionici koga imam bio sam siguran da ćemo pobijediti. 'Momci, mi danas ne možemo izgubiti, ja kad vas vidim ne bih birao nijednog drugog igrača u ligi', to su bile moje riječi njima".

Dobio je mnogo čestitki.

"Dosta je bilo čestitki sa svih strana. Od kolega sa licence, sportskih radnika, do ljudi u Tešnju koji žive za klub...".

Jedna je ipak posebna.

"Čestitka od oca. Nazvao me odmah poslije utakmice i kazao da ne sumnja u mene, te da nikada nije ni sumnjao. Želim se svakako zahvaliti našoj Upravi, predsjedniku, jer su vjerovali u nas i stalno govorili da mi 'to možemo'. Hvala i sportskom direktoru koji nam je mnogo pomogao u pripremi utakmice".

Strika je trenerska budućnost. Na trenersku scenu BiH dolaze neki novi 'likovi', svi su se zasitili potrošenih imena koji idu iz kluba u klub bez velikih ambicija.

"Imam osjećaj da je kod publike došlo do zasićenja starijih trenera. Navijači traže neke nove ljude, neke nove trenere koji će donijeti nešto novo".

Za vikend TOŠK dočekuje lidera Bratstvo. Vjerovatno će do tada dobiti šefa struke.

"Iskreno se nadamo da će u što skorijem vremenu dobiti šefa struka. Ipak, i ako ostanem tu sa kolegom, dat ćemo maksimum. Problem će svakako biti to što će nam nedostajati Bibić i Kapetan koji imaju kartone. što se tiče Bratstva, TOŠK njima nikada nije ležao. Mislim da nas nisu dobili nijednom u zadnjih pet utakmica. Mislim da se i mi dižemo, te da ćemo igrati sve bolje i volje".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Spominje se i povratak navijača na tribine.

"Ako nam se vrate navijači, to je naš 12-ti igrač koji će mnoge stvari vratiti na naš mlin. Mi kada igramo kući bez navijača, kao da igramo gostima", dodao je na kraju razgovor trenerska budućnost naše zemlje Harun Strika koji je u svom debiju u ulozi glavnog trenera slavio u Gradačcu protiv Zvijezde 3:1 i tako nadmudrio nekadašnjeg bh. reprezentativca Daria Damjanovića.

Top Komentari

Panjevi7
Aferim
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti