Zajedničkim snagama na proljeće do ispunjenja cilja i plasmana NK Čelik u viši rang
Zeničani će na proljeće voditi bitku na dva fronta, te se nadaju da će ispuniti svoj cilj, a to je plasman u viši rang

Prozivka na Bilinom polju

Zajedničkim snagama na proljeće do ispunjenja cilja i plasmana NK Čelik u viši rang

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Danas je na stadionu Bilino polje u Zenici održana prozivka nogometaša Čelika, te je najavljen i početak priprema za nastavak sezone, gdje će Zeničani voditi bitku na dva fronta (Druga liga FBiH), te Kup BiH.

Prozivku 27 nogometaša obavio je šef stručnog štaba Armin Duvnjak a osim stratega Zeničana, prisutnim medijima obratili su se direktor kluba Emir Ćerim i pomoćni trener Adis Nurković.

Crno-crveni imaju jasan cilj za nastavak sezone, a to je plasman u 1.ligu FBiH. Svi igrači koji su iznijeli teret u prvom dijelu sezone ostali su u klubu, jako su motivirani i jedva čekaju krenuti s treninzima.

Direktor kluba rekao je kako klub čini sve kako bi igračima pružio optimalne uvjete, iako se suočavaju s brojnim preprekama.

"Nadam se da smo se svi zaželjeli priprema i ponovnog okupljanja, klub vjeruje u vas, samo nebo je granica. Radimo kao i do sada da osiguramo sve optimalne uvjete za pripremu igrača. Ništa vam neće nedostajati i nadam se da ćemo svi skupa da se dobro pripremimo za drugi dio sezone. Moram istaknuti jednu lijepu gestu, a to je da su svi igrači i treneri u klubu postali članovi kluba, što je prekrasna gesta i poruka ostalima da učinie isto, jer danas je tačno šest godina od usvajanja novog statuta kluba“, kazao je Ćerim.

Šef stručnog štaba rekao je nešto više o planu priprema i odigravanju prijateljskih utakmica

Oglasi

"Svi igrači su ostali u klubu, drago mi je da smo se okupili i da od ponedjeljka krećemo s treninzima. Imat ćemo oko 40 dana za pripreme i nadam se da će sve proći u najboljem redu, te da ćemo se dobro pripremiti za nastavak sezone. Prvi ćemo dio priprema odraditi u Zenici, iako imamo problema sa terenima na kojima ćemo raditi. U Zenici ćemo biti do 25.01., kada idemo u Makarsku, gdje ćemo ostati sedam dana. Potom se vraćamo u Zenicu, gdje ćemo se pripremati do 10. februara, kada odlazimo u Austriju, tačnije Graz, gdje ćemo odigrati međunarodnu prijateljsku utakmicu protiv domaćina Grazer AK (bivšeg) GAK-a koji se nalazi u vrhu ljestvice, drugog ranga natjecanja u Austriji i imaju za cilj ulazak u Elitni rang. Moram istaći da ćemo 21. januara u Doboju odigrati prijateljski duel protiv člana Premijer lige, ekipe Sloge. Odigrat ćemo jednu ili dvije utakmice u Makarskoj, s nekim ekipama još uvijek pregovaramo, dok nas na povratku iz Makarske 4. februara u Zenici očekuje utakmica protiv banjalučkog Željezničara koji je član 1. lige RS i kao što sam rekao Austriju 11. veljače, što će biti posljednja provjera pred 1/8 finala Kupa BiH protiv Radnika na Bilinom polju”, ističe Duvnjak.

Dotaknuo se i odlazaka i potencijalnih pojačanja

"Klub su napustili stoper Harun Šabić i krilo Imran Džaferović, s nama je Tarik Huzbašić iz Fortune, ali tražimo još dva igrača na krilnim pozicijama. Na proljeće ćemo biti jači i za Dženana Smajića, pa očekujem jaku ekipu, dodatno pojačanu i spremnu za teška iskušenja na proljeće. Znamo da imamo težak raspored, odnosno znamo da zaslužujemo respekt nakon prvog dijela sezone. Prvi smo na tablici i to ćemo sve da tako ostane do kraja. Odlučili smo se i za nešto jače protivnike u pripremnom razdoblju i tako će biti i ubuduće dok sam ja šef stručnog štaba", rekao je Duvnjak.

Pomoćnik Adis Nurković poželio je igračima sve najbolje u 2023. godini, što manje ozljeda, dobre igre i rezultate

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

"Imamo isti cilj osvojiti prvo mjesto i plasirati se u viši rang. Nadam se da ćemo se dobro pripremiti, želim vam sve najbolje, da bude što manje ozljeda i da ispunimo zacrtane ciljeve”, kazao je Nurković.

Nogometaši Čelika prvi dio sezone završili su na prvom mjestu, a sezonu će otvoriti 18. februara na Bilinom polju protiv Radnika iz Bijeljine u 1/8 finala Kupa BiH, dok će prvi prvenstveni susret biti odigran 4. marta, kada im slijedi gostovanje u Moševcu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Convicts
Idemo hrabro momci kao uvjek.
4 1
redbull
Ekipa koja ima srce i dusu
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi