NK Iskra neće mijenjati ime, klub nastavio disati na škrge nakon što je pronađen sponzor

Nastavljaju takmičenje u Drugoj ligi Zapad

NK Iskra neće mijenjati ime, klub nastavio disati na škrge nakon što je pronađen sponzor

E. Čaušević

Bugojanska Iskra će početi sezonu u Drugoj ligi Zapad nakon što se pojavio sponzor koji je spreman da pomogne u vraćanju ogromnog duga ovog kluba.

Jučer je u prostorijama Općine Bugojno održan sastanak načelnika ovog grada Hasana Ajkunića i predstavnika Iskre, te ostalih malonogometnih klubova iz Bugojna. Situacija u bugojanskom klubu je očajna i špekulisalo se da bi Iskra mogla promijeniti ime i krenuti od nule.

Međutim, iz Bugojna stižu informacije da su se igrači Iskre danas okupili na stadionu Jaklić i održali sastanak. Iskra će igrati za vikend na gostovanju u Cazinu protiv Krajine, a igrači ovog kluba će odraditi svega dva treninga nakon što čak nisu ni prošli pripreme zbog svih problema.

Iskru je barem trenutno od gašenja spasio Davor Ivoš koji je odlučio finansirati put igrača u Cazin i pokriti sve troškove za taj meč, ali i za utakmicu protiv FK Vitez koju Iskra naredne srijede igra pred svojim navijačima.

Navodno, Ivoš je ponudio čak da pomogne u vraćanju cijelog duga koji iznosi oko 700.000 KM kako bi se odblokirao račun kluba. Na taj način Iskra bi imala šansu da normalno funkcioniše, a ne da diše na škrge kako je već odavno slučaj.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Ipak, navijači Iskre nisu zadovoljni ovim razvojem situacije i mnogi vjeruju da se ovim samo nastavlja agonija jer odgovorne osobe i dalje šute. Navijači Iskre, popularni Vandali, najavili su za sutra proteste u Bugojnu zbog itekako loše situacije u klubu koji je ponos ovog grada već decenijama.

No, ono što može biti sigurno lijepa vijest za navijače kluba s Jaklića jeste činjenica da se klub s takvom tradicijom kakvu ima Iskra neće ugasiti.

Top Komentari

Rus
Vandali razbijte nacelnika pa mozda nesto bude
0 5
Prazina
Davore, Davore šta ti to treba?
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi