Zamjena za Buffona: Fantastični golman se dogovorio sa Juventusom
Foto: EPA

Perin stiže u Torino

Zamjena za Buffona: Fantastični golman se dogovorio sa Juventusom

M. Šljivak

Odlazak Gianluigija Buffona u penziju biće službeno potvrđen tokom vikenda kada će u meču protiv Verone legendarni golman odigrati svoj posljednji meč.

Ulogu prvog golmana Stare dame iz Torina preuzeće Poljak Wojciech Szczesny, ali su se u rukovodstvu italijanskog prvaka pobrinuli da mu dovedu žestoku konkurenciju.

Čelnici Bianconera dogovorili se sa nekada velikom nadom italijanskog fudbala Mattijom Perinom. On je pristao na prelazak iz Genoe u Juventus sa kojim bi trebao potpisati petogodišnji ugovor vrijedan 2,5 miliona eura po sezoni.

Preostalo je još da se klubovi dogovore oko transfera, ali ni to ne bi trebalo predstavljati problem. Genoa traži 20 miliona eura, Juve nudi 12 i vjerovatno će se naći negdje na sredini.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Perin važi za jednog od najboljih golmana u Italiji. Međutim, teške povrede koje je imao spriječile su ga da napravi još više u karijeri, ali daleko od toga da još uvijek ne može učiniti velike stvari.

Tek mu je 25 godina i sigurno je da će u Juventusu dobiti šansu da pokaže koliko može,

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi