Zastoj na izlazu iz Madrida: Real želi prodavati, ali...

Većina "nepoželjnih" želi ostati

Zastoj na izlazu iz Madrida: Real želi prodavati, ali...

Za ljeto pred nama je najavljen veliki remont ekipe Real Madrida. Zinedine Zidane će dobiti potrebni budžet, ali se Real ovog ljeta mora i riješiti nekolicine igrača.

Međutim, igrači kojih se Kraljevi žele "otarasiti" ne žele napustiti klub, piše Diario Sport.

Najveće ime u ovoj priči je svakako Gareth Bale. Real bi mu rado volio vidjeti leđa, ali tri godine ugovora, cijena, primanja i historija povreda ne čine njegov transfer izglednim - barem ne ovog ljeta.

Kaylor Navas, Dani Ceballos i Marcos Llorente su trojica igrača čiji je odlazak sa Bernabeua naizgledniji i trebao bi se desiti. Međutim, neki drugi stvaraju problem Kraljevima.

Budućnost Jesusa Valleja, Sergia Reguilona i Mariana Diaza je pod velikim znakom pitanja. Real, navodno, ne bi imao ništa protiv njihove prodaje, ali oni ne žele otići. Svi pomenuti žele ostati u klubu i boriti se za mjesto u startnoj postavi.

I navijači imaju svoje želje. Oni žele da klub proda Marcela i Isca, pa je i njihova budućnost pod znakom pitanja iako je jasno da imaju podršku trenera Zidanea.

Špekuliše se da će Zidane u narednoj sezoni dati šansu Brahimu Diazu i Fedeu Valverdeu, dok bi većina igrača koji se vrate sa posudbi trebala biti proslijeđeni na nove ili trajno prodana (Odegaard, Mayoral, Theo Hernandez, Lucas Silva, Oscar Rodriguez, Kovačić, James Rodriguez...).

Inače, jutros su se pojavile informacije o komplikacijama kada je transfer Edena Hazarda u Real u pitanju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Špekulisalo se da je sve gotovo, te da će Hazard nakon finala Lige Evrope s Chelseajem ozvaničiti saradnju sa Real Madridom.

Ipak, sada su se pojavile informacije da Chelsea za Hazarda traži 150 miliona eura, dok Real smatra da ovaj transfer vrijedi 100 milion eura jer Belgijanac uskoro ulazi u zadnju godinu ugovora sa londonskim Plavcima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi