Legendarni Zanetti otkrio koga želi u finalu, a objasnio i zašto: " Volio bih..."

Nakon plasmana Intera u finale Lige prvaka

Legendarni Zanetti otkrio koga želi u finalu, a objasnio i zašto: " Volio bih..."

Esmer Oštraković

Ekipa Intera ostvarila je pobjedu i u revanš utakmici polufinala Lige prvaka protiv Milana i tako izborili nastup u finalu ovog takmičenja.

Kada su kuglice spojile ove dvije ekipe u polufinalu Lige prvaka, svi su nekako stidljivo prednost davali Milanu, ali igrači Intera su sve žestoko demantovali i prošli u finale.

Nakon utakmice izjavu je dao i legendarni Javier Zanetti koji nikako nije mogao da sakrije svoje emocije nakon izborenog finala.

"Uh, kakve emocije. Prelijepo. Ova grupa igrača zaslužila je da nam podari ovo. Sada čekamo sutra da saznamo svog protivnika, ali već smo uradili mnogo samim plasmanom u finale. Volio bih izbjeći Real Madrid, jer ovo takmičenje kao da je stvoreno za njih", rekoa je Zanetti, te je dodao:

"Derbi u polufinalu bio je jaki težak. Lautaro? Sretan sam zbog njega, raste svake godine i veoma je važan za ekipu. Veoma je sretan ovdje, doživljava ovo kao svoju kuću, a Inter kao svoju porodicu. Nadam se da će sve to dugo trajati", rekao je Zanetti.

Oglasi

Kada je riječ o samoj utakmici očekivalo se dosta više od Milana na ovoj utakmici, koji na kraju u dvomeču nije uspio postići niti jedan gol.

Milan je bio taj koji prvi zaprijetio. Kolosalnu šansu je propustio Diaz čiji je udarac odličnim refleksom zaustavio Onana.

Utakmica sama po sebi nije bila previše uzbudljiva. Do kraja prvog dijela viđene su još dvije šanse. Za goste je prijetio Leao, a za domaće Džeko čiji je udarac glavom odbranio Maignan.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nastavak je donio rutinsko odrađivanje posla za Inter koji je uspio i postići gol preko Lautara Martineza u 74. minuti i to na asistenciju Lukakua.

Nerazzurri su posljednji put završnu utakmicu u sezoni Lige prvaka igrali prije 13 godina kada su slavili protiv Bayerna, a priliku da ponove uspjeh imat će za nešto manje od mjesec dana.

Top Komentari

Adrian
Zna Zanetti.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi