Zanimljiv izgovor Chelseaja: Zašto je Sarri potpuno bijesan odjurio u svlačionicu?
(Foto: EPA)

Navodno nije zbog sukoba fudbalera

Zanimljiv izgovor Chelseaja: Zašto je Sarri potpuno bijesan odjurio u svlačionicu?

M. Šljivak

Menadžer Chelseaja Maurizio Sarri jučer je napravio pravi spektakl na posljednjem treningu pred večerašnje finale Evropske lige protiv Arsenala.

Italijanski stručnjak je odjurio sa treninga i na putu do svlačionice je šutao sve što mu se našlo na putu.

Iako se prvobitno smatralo kako je razlog njegove frustracije sukob na treningu između Davida Luiza i Gonzala Hiugaina, to prema riječima glasnogovornika Chelseaja nije slučaj.

On tvrdi da je Maurizio bio izuzetno ljut jer u posljednjih 15 minuta treninga nije mogao da uvježbava akcije koje je pripremio, jer su mediji bili prisutni tokom kompletnog treninga.

Prethodno je bilo dogovoreno da se oni povuku u određenom trenutku. Međutim, novinari su na treningu ostali čitav sat, odnosno kompletan trening, što je italijanskog stručnjaka itekako dobro naljutilo.

Odjurio je Sarri potom u svlačionicu, šutirao je sve pred sobom i sigurno da mu nije bilo nimalo svejedno što nije mogao da odradi zacrtani cilj.

Podsjetimo na ovom treningu su žestog duel imali Luiz i Higuain. Argentinski napadač se unio u lice brazilskom štoperu, a na kraju su ih razdvajali saigrači.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Finale Evropske lige igra se večeras u Bakuu sa početkom od 21 sat.

Sudeći prema kvotama kladionice Mozzart, Chelsea je taj koji je u ovom duelu blagi favorit, ali zato kvota na Arsenal donosi mnogo više.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE