Zanimljivo ime na Tušnju: Kao klinca ga zvali Lazio i Inter...

Dušan Ristić bi mogao ostati u Slobodi?

Zanimljivo ime na Tušnju: Kao klinca ga zvali Lazio i Inter...

E. Škorić

FK Sloboda je danas počeo sa pripremama za novu sezonu, a na prozivci tuzlanskog kluba pojavilo se čak 38 igrača.

Novoformirani stručni štab Slobode, predvođen tim menadžerom Admirom Smajićem, danas je prvi put radio s igračima i tek u narednim danima će svi imati priliku da se dokažu i da zasluže crno-crveni dres. Roster Slobode znatno se promijenio u odnosu na prošlu sezonu, a na Tušanju se pojavila i neka nova lica.

Posebno zanimljiv među tim 'nepoznatim' igračima je Dušan Ristić, mladi veznjak koji je imao fenomenalnu sezonu iza sebe i nije isključeno da ga naredne sezone gledamo u dresu premijerligaša, bilo da se radi o Slobodi ili nekom drugom klubu.

Risitć ima 21 godinu, a prošlu sezonu je odigrao u Slogi iz Gornjeg Crnjelova, ekipi koja je jedina prijetila Borcu na putu do šampionske titule.

Iako igra na poziciji veznog, Ristićeva odlika je da ide prema naprijed, a s takvom slobodom u igri ima 10 pogodaka na 30 mečeva u Prvoj ligi RS.

Također, Ristić je 10 puta minule sezone bio u timu kola, nekoliko puta i igrač kola, kao i u najboljoj postavi druge polusezone, te je bio ključan u timu Sloge.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dobre igre su mu trasirale put do Tušnja, ali još uvijek nije sigurno hoće li ostati u Tuzli ili će karijeru nastaviti u nekom drugom timu, no da ima potencijal i kvalitet - ima.

U mladosti je ovaj igrač imao pozive akademija Lazija, Birminhama, Intera, no promašene prilike želi da nadoknadi, a prva stepenica na koju mora da zakorači zove se - Premijer liga BiH.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi