Zabio je Zrinjskom u Mostaru, ali nije postigao cilj u Aston Villi
Zaniolo slavi pogodak u Mostaru

Sada ga očekuje velika borba da izbori mjesto u timu

Zabio je Zrinjskom u Mostaru, ali nije postigao cilj u Aston Villi

Samir Mlaćo, foto: Admin Čaušević

Nicolu Zaniola u prošloj godini mogli smo gledati i u našoj zemlji.

Nicola Zaniola u prošloj godini mogli smo gledati i u našoj zemlji.

Naime, Zaniolo je nastupao za Aston Villu u dresu protiv Zrinjskog u okviru grupne faze Konferencijske lige, te čak i postigao jedini pogodak za Engleze.

On je u Villi bio na posudbi iz Galatasaraya te se pokušao nametnuti kako bi Englezi otkupili njegov ugovor, no sada je jasno da se to neće desiti.

Sada će se vratiti u Galatasaray, a čeka ga težak izazov. Ovaj tim se bori za prvaka sa Fenerom, ima sjajnu ekipu i svakako će se morati dobro izboriti da izbori mjesto u početnoj postavi.

Zaniolo sigurno želi i da bude na spisku Italije za EURO, te se nametne selektoru dobrim igrama.

Oglasi

Morat će to biti mnogo veža minutaža u odnosu na Villu, gdje je upisao 15 nastupa u prvnstvu, te dva u FA Cupu i šest u Konferencijskoj ligi. Tu je jedini pogodak i postigao upravo protiv Zrinjskog.

Ranije je ovaj 24-godišnji Italijan nastupao za Genou, Fiorentinu, Inter i Romu. Iz Rome je stigao u Tursku prošle godine.

U Galati vjeruju da mogu osvojiti titulu, a jučer su dogovorena dva nova imena. To su brazilski napadač Carlos Vinicius i desni bek iz Obale Slonovače Serge Aurier.

Oba fudbalera su itekako dobro poznata u svijetu fudbala. Serge Aurier je nekada važio i za jednog od najboljih bekova svijeta i 31-godišnjak iza sebe ima ogromno iskustvo.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U redove Galatasaraya stiže iz Nottingham Foresta, a ranije je ovaj iskusni defanzivac nastupao za Lens, Toulouse, PSG, Tottenham i Villarreal.

Brazilac Carlos Vinicius pojačat će napad turskog prvaka. Ovaj 28-godišnjak stiže iz Fulhama gdje nije bio prvi izbor od dolaska u klub 2022. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi